Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Digitaal berichtenverkeer

De Regionale Backoffice Lekstroom  werkt vanaf juni 2017 met versie 2.1 van de berichtenstandaard iJw.  Met de berichtenstandaard heeft u de mogelijkheid berichten te ontvangen, versturen of te verwerken.

Dit betekent dat de Regionale Backoffice Lekstroom alleen informatieberichten rondom zorg accepteert via deze berichtenstandaard.  En dat zorgaanbieders alleen via Vecozo met de backoffice kunnen communiceren wanneer er gegevens over zorg worden uitgewisseld.

Wijziging structuur jeugd-GGZ met ingang van 1 januari 2018

Een andere belangrijke wijziging is het verdwijnen van de diagnose behandel combinaties (DBC) voor de jeugd-GGZ. Met ingang van 2018 komen daarmee de JW321/322* berichten te vervallen en wordt ook voor de jeugd-GGZ overgegaan naar de JW 303/304 berichten (waarbij in uren wordt gedeclareerd).

Wij adviseren u om op tijd de overgang van de oude naar de nieuwe productenstructuur in gang te zetten. Om dit in gang te zetten, hoeft u niet te wachten tot 1 januari. U kunt deze voorkeur nu al doorvoeren. Hiervoor kunt u contact opnemen met de Regionale Backoffice Lekstroom. Alle cliƫnten met een Jeugd GGZ indicatie hebben hiervoor een nieuw verzoek om toewijzing nodig. Meer informatie voor een verzoek om toewijzing vindt u hier.

Minder administratieve werklast

Voor zowel de jeugdhulpaanbieder, de Regionale Backoffice en de sociale teams willen wij de administratieve handelingen terugbrengen. Istandaarden helpt ons daarbij. Meer weten? Kijk dan op de website van Istandaarden.

Meer informatie?

Voor meer informatie over berichtenstandaard 2.1 verwijzen we u graag naar de website van iStandaarden. Meer informatie? Zie de website van IStandaarden.

Hier vindt u ook alle informatie over de invulling van de berichten

Print Icoon printen