Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Veelgestelde vragen

Om bij het gemeentehuis te komen kunt u beste onze pagina routebeschrijving raadplegen.

Als u (als burger, bedrijf of instelling) tijdelijk in het betaald parkeren gebied moet werken (bijvoorbeeld aannemers die met een bepaald bouwproject bezig zijn), dan kunt u in de Gemeente InGang een tijdelijke parkeervergunning aanvragen. Naast een geldig kentekenbewijs van het betreffende voertuig, moet u een verklaring meenemen over de betreffende reden, de datum, het tijdstip en de plaats.

Voor informatie over het totale aanbod van nieuwbouwprojecten in de gemeente Houten kunt u terecht bij de balie Wonen. De medewerkers van de balie kunnen u informeren over de woonomgeving van het nieuwe gebied. Ook kunnen zij meer vertellen over de voorzieningen die er zijn of in de toekomst gaan komen.

Bekijk de openingstijden van de balie bouwen en wonen.

Het bezoekadres is Onderdoor 25, tel. (030) 63 92 611.

Als u (bouw)plannen heeft, of informatie wilt over uw huidige / toekomstige woning of pand, is het raadzaam om bij het loket Bouwen langs te komen. Ook liggen hier de meeste ruimtelijke plannen (de zogenaamde bestemmingsplannen).

Het loket bouwen en wonen is te vinden op de begane grond in het gemeentehuis, Onderdoor 25.

Bekijk de openingstijden van de balie bouwen en wonen.

Voor vergunningsprocedures kunt u kijken op onze pagina over de omgevingsvergunning.

Het kappen van bomen is aan regels gebonden. Deze regelgeving is opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Hierin staat onder meer dat u voor het kappen van bepaalde soorten bomen en/of bomen in bepaalde gebieden een vergunning nodig hebt.

Wilt u weten of u een kapvergunning nodig heeft of wilt u zo'n vergunning aanvragen, bezoek dan de Gemeente InGang of bel (030) 63 92 611.

De gemeente Houten heeft een centraal meldpunt voor de openbare ruimte. U kunt hier terecht voor meldingen over wegen, verkeer, groen, speelvoorzieningen, riolering en gebouwenbeheer. Het meldpunt is dagelijks bereikbaar via telefoonnummer is 030 - 63 92 101. Dit nummer kunt u ook buiten kantooruren bellen voor spoedeisende zaken zoals rioolverstoppingen, omgevallen bomen of een gat in de weg.

Ongediertebestrijding omvat de bestrijding van ongedierte, insecten en plaagdieren. Heeft u ratten gesignaleerd, geef dit dan door via het Meldpunt Openbare Ruimte, tel. 030 - 63 92 101.
Met klachten over ander ongedierte wendt u zich tot een gespecialiseerd bedrijf.

Print Icoon printen