Luchtfoto van Fort Honswijk

Fort Honswijk

Sinds 26 oktober 2016 is de gemeente Houten de trotse eigenaar van Fort Honswijk. Met het eigenaarschap wil de gemeente een mooie en passende toekomst voor dit rijksmonument en icoon van de Nieuwe Hollandse Waterlinie mogelijk maken. We zijn nu ruim 5 jaar verder.

In die tijd is er veel gebeurd. Het fort is tot leven gekomen (als Doornroosje wakker gekust).  Er lopen wandelroutes over het terrein, verschillende huurders werken met veel plezier in gebouwen op het terrein. En de grote restauratie van het fort is het grootste gedeelte gereed. In de periode april – september 2022 wordt de restauratie afgerond.

Voor de herontwikkeling van het fort is een stichting opgericht die in de eerste helft van 2022 een eigenaar zoekt die het fort in de toekomst gaat leiden. Belangrijk is hierbij is dat deze eigenaar het fort weer tot leven roept, het openbaar toegankelijk blijft en dat vooral de geschiedenis van het fort in ere houdt.
In 2022 is ook gestart om het bestemmingsplan voor het fort aan te passen aan de toekomstige situatie.

De ontwikkelingen op Fort Honswijk kunt u volgen via de website: www.forthonswijk.eu.  Zo blijft u op hoogte van het laatste nieuws en de activiteiten op en rond het fort. Ook is er informatie te vinden over de mogelijkheden voor huur van gebouwen, het fortterrein of het organiseren van een (publieks)activiteit.

Wilt u het Fort bezoeken of meer weten van de geschiedenis van dit icoon van de Nieuwe Hollandse Waterlinie? U vindt het allemaal op de website.

Fort Honswijk is ook actief op Facebook (@fortbijhonswijk)  en Twitter @forthonswijk. Neem snel een kijkje.