Locatie bushalte De rede

Aanleg bushaltes De Rede

In opdracht van de provincie heeft de gemeente eind 2020 vier bushaltes aan De Rede aangelegd bij de kruising met het Heemsteedsepad en bij de kruising met het Veerwagenpad. Hierdoor is een betere busverbinding met het nieuwe bedrijventerrein De Meerpaal ontstaan.

Trappen

Voor een kortere looproute vanaf het fietspad naar de bushaltes realiseert aannemer Wallaard Noordeloos BV twee nieuwe betonnen trappen. Ze doen dit bij de kruising met het Heemsteedsepad bij de bushalte aan de westkant van De Rede. Bij de kruising met het Veerwagenpad komt een nieuwe trap aan de oostkant van De Rede. Zie downloads voor een kaartje met de locatie van de trappen.

Weinig hinder

De bushaltes blijven voor reizigers bereikbaar. Wel worden de looproutes enigszins aangepast. Zie hiervoor de downloads onderaan deze pagina.

Het weg- en fietsverkeer ondervindt weinig tot geen hinder van de werkzaamheden.

In de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 juli zal De Rede tussen 23:00 en 6:00 uur afgesloten zijn in verband met het inhijsen van de betonnen trap langs het Heemsteedsepad. Dit wordt twee weken voor die tijd aangekondigd met borden. Verkeer wordt omgeleid over de Rondweg.

Oplevering

Eind september zijn de werkzaamheden afgerond onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden.

Naar het overzicht