Berichtenverkeer

​​​​​​​Digitaal berichtenverkeer

De Regionale Backoffice Lekstroom  werkt vanaf juni 2017 met versie 2.1 van de berichtenstandaard iJw.  Met de berichtenstandaard heeft u de mogelijkheid berichten te ontvangen, versturen of te verwerken.

Dit betekent dat de Regionale Backoffice Lekstroom alleen informatieberichten rondom zorg accepteert via deze berichtenstandaard.  En dat zorgaanbieders alleen via Vecozo met de backoffice kunnen communiceren wanneer er gegevens over zorg worden uitgewisseld.

Wijziging structuur jeugd-GGZ met ingang van 1 januari 2018

Een andere belangrijke wijziging is het verdwijnen van de diagnose behandel combinaties (DBC) voor de jeugd-GGZ. Met ingang van 2018 komen daarmee de JW321/322* berichten te vervallen en wordt ook voor de jeugd-GGZ overgegaan naar de JW 303/304 berichten (waarbij in uren wordt gedeclareerd).

Wij adviseren u om op tijd de overgang van de oude naar de nieuwe productenstructuur in gang te zetten. Om dit in gang te zetten, hoeft u niet te wachten tot 1 januari. U kunt deze voorkeur nu al doorvoeren. Hiervoor kunt u contact opnemen met de Regionale Backoffice Lekstroom. Alle cliënten met een Jeugd GGZ indicatie hebben hiervoor een nieuw verzoek om toewijzing nodig. 

Minder administratieve werklast

Voor zowel de jeugdhulpaanbieder, de Regionale Backoffice en de sociale teams willen wij de administratieve handelingen terugbrengen. Istandaarden helpt ons daarbij. Meer weten? Kijk dan op de website van Istandaarden.

Meer informatie?

Voor meer informatie over berichtenstandaard 2.1 verwijzen we u graag naar de website van iStandaarden. Meer informatie? Zie de website van IStandaarden.

Hier vindt u ook alle informatie over de invulling van de berichten

Berichtenapp iWMO en iJW

Met de ZilliZ Berichtenapp kunt u nu snel en makkelijk Wmo- en Jeugdzorg-berichten versturen en ontvangen. Je kan alle iWmo en iJw versie 2.0 berichten ermee aanmaken (inclusief retourberichten). Gebruikers betalen per 1 mei een tarief van € 7,50 (ex btw) per maand.

Dit zijn onder andere het verzoek om toewijzing (JW315), de toewijzing die u ontvangt van de gemeente (JW301) en uw declaratiebericht (JW303).

De ZilliZ berichtenapp kunt u downloaden via de Appstore of Playstore of via een internetbrowser en zoek op ZilliZ Berichtenapp. De Berichtenapp is handig voor (zorg)aanbieders die geen eigen applicatie hebben. Voorwaarde om gebruik te kunnen maken van de berichtenapp is dat u aangemeld bent bij VECOZO en in bezit bent van een AGB code. Meer informatie over het gebruik van de app vindt u hier.

Landelijke standaarden

De regionale backoffice Lekstroom maakt gebruik van de landelijke standaarden in het digitale berichtenverkeer. Dit bestaat uit:

  • Een verzoek om toewijzing (JW 315-bericht, die gaat van het sociaal team of de aanbieder naar de regionale backoffice)
  • De toewijzing (JW 301, die gaat van de regionale backoffice naar de aanbieder)
  • De declaratie (JW 303 of JW 321)

Met name bij de declaraties worden door de regionale backoffice retourberichten gestuurd. Als er iets niet goed is gegaan, dan staan in het retourbericht standaard foutcodes. Deze foutcodes zijn toegelicht in de bijlage. Deze bijlage is terug te vinden onder de downloads.

Heeft u vragen over de berichtenapp of over het gebruik van de standaarden? Dan kunt u contact met ons opnemen via backofficelekstroom@houten.nl. Bellen kan ook: 030 - 639 26 11

 De regionale backoffice Lekstroom maakt gebruik van de landelijke standaarden in het digitale berichtenverkeer. Dit bestaat uit:

  • Een verzoek om toewijzing (JW 315-bericht, die gaat van het sociaal team of de aanbieder naar de regionale backoffice)
  • De toewijzing (JW 301, die gaat van de regionale backoffice naar de aanbieder)
  • De declaratie (JW 303 of JW 321)

Met name bij de declaraties worden door de regionale backoffice retourberichten gestuurd. Als er iets niet goed is gegaan, dan staan in het retourbericht standaard foutcodes. Deze foutcodes zijn toegelicht in de onderstaande link.

Overzicht foutcodes retourberichten

Mocht u hier niet uitkomen, neem dan contact op met de regionale backoffice, via backofficelekstroom@houten.nl, of door te bellen naar 030-6392611, en dan te vragen naar iemand van regionale backoffice. 

Veilige werkomgeving

De regionale backoffice Lekstroom hecht veel waarde aan privacy en heeft een beveiligde werkomgeving om te zorgen dat persoonsgegevens niet gemaild hoeven worden. Aanbieders kunnen toegang krijgen tot deze werkruimte door te mailen naar backofficelekstroom@houten.nl, met het verzoek om toegang te krijgen tot deze werkruimte.

In de mail moet staan:

  • De voor- en achternaam van de persoon die toegang krijgt
  • De naam van de organisatie/aanbieder
  • Het mobiele telefoonnummer van deze persoon
  • Het unieke e-mailadres van deze persoon

Na controle van uw gegevens sturen wij u dan een loginnaam toe.