RSS

Wat is RSS?

Bekijke de RSS-feed van onze nieuwsberichten.

Met RSS kan een gebruiker berichten op internet verzamelen en op een efficiƫnte manier organiseren. Websites die nieuwsberichten in RSS-formaat aanbieden geven dit aan met een kleine blauwe of oranje knop 'RSS'.

Wat kun je ermee?

RSS wordt vooral gebruikt bij weblogs, fora of nieuwssites om telkens op de hoogte te kunnen zijn van het laatste artikel/nieuws. Ook kunnen internetgebruikers met behulp van een RSS-lezer, een soort mini-browser, het laatste nieuws van favoriete websites direct en overzichtelijk lezen. Dat is erg handig als je niet de hele tekst maar alleen even snel de kopjes wilt bekijken.

Wat heb ik nodig?

U heeft een RSS lezer nodig. Deze zijn er in allerlei soorten en maten voor Windows, Mac en Linux. Deze lezers verzamelen kopij (de RSS-feed) en geven een overzicht van de berichten op het web. Daarnaast geven de meeste van deze programma's een seintje als er wijzigingen zijn in RSS-feed. Bekende RSS software programma's zijn:

Betaalde varianten zijn er natuurlijk ook. Aan u de keuze!

Door te klikken op deze knop kunt u zich gratis abonneren op RSS-feed. Let u dus op zo'n oranje RSS knop op een pagina.

Wat kost RSS?

De meeste RSS-feeds zijn gratis. Die van de gemeente Houten ook.

Mis ik iets als ik geen RSS gebruik?

Nee. U kunt ook gewoon de website bezoeken zonder RSS lezer, alle berichten worden gepubliceerd. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om nieuwsberichten te volgen over de gemeente Houten via twitter.
Volg gemHouten op Twitter