Evenementenvergunning

Coronamaatregelen

Als gevolg van het aantal besmettingen moeten sociale contacten zoveel mogelijk beperkt worden. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid

Evenement melden

U wilt een evenement organiseren. U heeft dan meestal een vergunning nodig, maar voor sommige evenementen is een melding voldoende. U vult hiervoor het Meldingsformulier in.

Wilt u weten of uw evenement vrijgesteld is van vergunningplicht? De voorwaarden zijn opgenomen in het aanwijzingsbesluit vergunningplicht vrijgestelde evenementen (pdf, 548 KB)

Wilt u een melding doen van een evenement? Het meldingsformulier moet u uiterlijk 10 werkdagen vóór het evenement indienen.

Ook aan vergunningsvrije evenementen zijn voorschriften verbonden. U dient hier ten alle tijden rekening mee te houden. Wij adviseren u daarom om goed de voorschriften (pdf, 27 KB)  door te lezen voor evenementen die vrijgesteld zijn van vergunningsplicht.

De gemeente kan besluiten dat een melding niet voldoende is en u alsnog een vergunning moet aanvragen. Ook kan de gemeente besluiten om het evenement niet toe te staan. U ontvangt per e-mail een ontvangstbevestiging van uw melding. Een melding doen kost niets.

Heeft u vragen over het doen van een melding of aanvragen van een evenementenvergunning? U kunt deze het beste per e-mail sturen naar apv@houten.nl.

Melding maken voor burgers Melding maken organisaties/bedrijven