Evenementenvergunning

Evenementen zijn weer mogelijk!

Door de versoepelingen is er ook in Houten gelukkig weer meer mogelijk. Natuurlijk wel onder voorbehoud van de ontwikkeling van de besmettingen en de ziekenhuisbezetting.

Wij merken dat aanvragen voor evenementen soms erg kort van tevoren binnen komen. Wilt u een aanvraag doen voor een evenement? Dan moet u uiterlijk 8 weken van tevoren een aanvraag indienen. Politie en hulpdiensten hebben aangegeven minder capaciteit te hebben. Op deze manier kunnen wij uw aanvraag goed beoordelen en afstemmen met de hulpverleningsdiensten in de regio. Dit is belangrijk, omdat de inzet van de hulpverleningsdiensten bij evenementen soms nodig is.

Evenementen die niet door konden gaan, kunnen vanaf nu niet automatisch alsnog plaatsvinden. Of dat kan, hangt dus af van de noodzakelijke en beschikbare capaciteit van politie en gemeentelijk toezicht in de regio.

Wij doen ons best u zo veel mogelijk van dienst te zijn bij het organiseren van uw evenement.    

Evenement melden

U wilt een evenement organiseren. U heeft dan meestal een vergunning nodig. Sommige evenementen hoeft u alleen te melden.

Wilt u een evenement melden? Dan gelden er bepaalde voorschriften (pdf, 308 KB). Een melding moet u uiterlijk 10 werkdagen voor het evenement doen.

Wilt u weten wanneer u een melding moet doen of toch een vergunning nodig heeft? Bekijk dan het document vergunningplicht vrijgestelde evenementen. (pdf, 256 KB)

Let op! De gemeente kan alsnog besluiten

  • dat u alsnog een vergunning moet aanvragen.
  • het evenement niet toe te staan.

U ontvangt per e-mail een ontvangstbevestiging van uw melding. Een melding doen kost niets.

Melding maken voor burgers Melding maken organisaties/bedrijven