Wateroverlast melden
Extreme regenbuien zijn ook gevolgen van de klimaatverandering. De riolering, maar ook sloten en vijvers, kunnen deze hevige neerslag niet altijd goed verwerken. Water op straat is acceptabel, zolang wij samen met u ervoor kunnen zorgen dat regenwater niet in uw woning terecht komt.
Wat kunt u doen?
Meldingen over water en riolering kunt u 7 dagen in de week 24 uur per dag online doorgeven via het Meldpunt Openbare Ruimte.
Bij noodsituaties belt u (030) 639 21 01
- Wateroverlast
- Als u bijvoorbeeld last heeft van water op straat of in het park, vocht in huis, water in uw tuin of kelder of ergens anders leest u hier wat u kunt melden over wateroverlast.".
- Verstoppingen
- Bijvoorbeeld als uw huisaansluiting of het hoofdriool verstopt is, of als u gezien heeft dat een duiker verstopt zit.
- Watergangen
- Bijvoorbeeld bij zwerfvuil in een sloot of gracht, dode dieren, of een te hoog of te laag waterpeil.
- Putten en kolken
- Meld direct als er een putdeksel is verdwenen. Of doe een melding als er, meer dan een uur na een bui, een plas water op straat blijft staan. Of als er een kolk zichtbaar verstopt is.
- Stankoverlast
- Bijvoorbeeld bij een stinkende gracht of sloot of een rioollucht op straat. Na rioleringswerkzaamheden in de straat kan er tijdelijk een rioollucht blijven hangen. Als de stank langer dan 2 dagen blijft, doe dan een melding. Bij een rioollucht in huis moet u eerst een loodgieter bellen.
- Pomp of schakelkast
- Als er een rode lamp op een schakelkast brandt of het deurtje staat open, dan doet u een melding over een pomp of schakelkast. Zijn de stroomdraden aan te raken of is het gemaal toegankelijk, doe dan een urgente melding.
Meer informatie over grondwater
- Zorgplicht - Wat kunt u zelf doen?
- Grondwaterstanden in Houten - DINOloket.nl
- Kaarten van de grondwaterstanden - Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN).