Urgentie aanvragen

Waarschuwing:

Vraag zelf uw urgentie aan!

Op het internet zijn meerdere partijen actief die u aanbieden om het aanvraagproces voor een urgentieverklaring te regelen. Deze partijen zijn géén partner van de gemeente. Het inschakelen van een tussenpartij levert geen tijdswinst op en kost ook nog extra geld.

Iedereen die ingeschreven staat voor een sociale huurwoning in Houten of omgeving heeft te maken met een wachttijd.

Omdat we vrijkomende woonruimte zo eerlijk mogelijk willen verdelen komt u alleen in zeer uitzonderlijke situaties in aanmerking voor urgentie. Met urgentie krijgt u voorrang op andere woningzoekenden. Het voorrang geven aan de één, betekent langer wachten voor de ander.

Hoe werkt het?

Voordat u de aanvraag doet adviseren wij u een gratis adviesgesprek aan te vragen. U kunt hiervoor bellen naar nummer 030- 639 26 11 en vragen naar Annemarie van Rijsbergen.

Tijdens dit gesprek krijgt u inzicht over de haalbaarheid van de urgentieaanvraag. Is uit het gesprek gebleken dat u geen recht hebt op Urgentie? Dan heeft het indienen van een aanvraag weinig zin.

Is het zinvol om Urgentie aan te vragen?

Wilt u weten of het zinvol is urgentie aan te vragen? Hieronder vindt u een lijst met redenen waar voor u urgentie kunt aanvragen. Als u op de link klikt vindt u meer informatie over het onderwerp en het onlineformulier.

Redenen voor urgentie:

Wat kost het

Aanvraag van urgentie € 27,60
Aanvraag medische urgentie € 141,45