Burgernet en buurtpreventie

Burgernet

Werk samen met de gemeente en de politie aan veiligheid in uw buurt. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat een verdacht of vermist persoon wordt opgespoord. Meld u aan.

  1. Ga naar www.burgernet.nl
  2. Log in bij “Mijn gegevens”. Vul hier je bereikbaarheidsrooster in. 
  3. Je  kunt hier ook kiezen voor een eenmalige of een terugkerende afwezigheid.

Lees op de website van burgernet hoe het werkt. Of bekijk de promofilm.

Start met WhatsApp Buurtpreventie. Buurtbewoners kunnen elkaar informeren over verdachte situaties in de wijk via deze WhatsApp-groep. Ga dan naar www.veilighouten.nl en meld je aan.

Buurtpreventie bord

Wanneer 30% van de bewoners in een woonwijk deelneemt aan een actieve buurtpreventie groep dan kan je in aanmerking komen voor een "Whats app buurtpreventiebord".

De gemeente plaats dan het bord in overleg met de politie. Gekozen is voor de 30% omdat dit er voorzorgt dat een bord bij de inprikker ook echt een betekenis heeft. Daarnaast krijgt de politie genoeg respons wanneer zij daarom vragen. Het bord zal kosteloos bij de inrit/ inprikker van de wijk geplaatst worden.

Weten of jouw wijk voldoet aan deze 30%? Je kunt dit opvragen bij www.veilighouten.nl. Ook kan je een email sturen aan emile.arnold@houten.nl

Nog niet genoeg aanmeldingen in jouw wijk?

Dan zijn er verschillende opties:

  • Je zou kunnen flyeren om toch aan de 30% te komen. De flyers zijn gratis te verkrijgen op www.veilighouten.nl
  • Je zou zelf het bord met de straat/ buurt kunnen bekostigen. De kosten hiervoor liggen ongeveer rond de 60 euro. Meer weten over de plaatsingsvoorwaarde? Stuur dan een mail naar emile.arnold@houten.nl.