Noodhuisvesting

Sinds 2001 werkt de houtense woningstichting Woonin samen met de Stichting Timon uit Zeist voor het bieden van noodhuisvesting. De samenwerking betreft zes onzelfstandige woonruimtes bestemd voor “noodhuisvesting”. Deze voorziening is bedoeld voor mensen uit Houten met een zeer acuut huisvestingsprobleem.
De noodhuisvesting is er om mensen tijdelijk rust te gunnen zodat problemen niet verder escaleren. De doelgroep bestaat uit alleenstaanden, ouder dan 25 jaar, die geregistreerd staan als woningzoekende.

Om in aanmerking te komen voor de noodhuisvesting mogen zij geen betalingsachterstand hebben bij Woonin. De bewoners kunnen maximaal acht maanden gebruik maken van de voorziening. Zij worden geacht om gedurende deze periode actief te zoeken naar andere woonruimte.

De woonruimtes bestaan uit een onzelfstandige kamer (voorzien van lamellen en behang) in een bovenwoning. De bewoners delen de keuken, het toilet, de badkamer en er is een logeerkamer met een stapelbed. De huurprijs bedraagt ongeveer € 400,– per maand.

Urgentie

Wanneer iemand gebruik maakt van de noodhuisvesting kan hij of zij in sommige gevallen aanspraak maken op urgentie voor een sociale huurwoning. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met een van de woonconsulenten van Woonin, 088 – 989 01 23 of met het secretariaat van de urgentiecommissie van de gemeente Houten, 030-6392611.