Hulpacties Oekraïne

Acties

 • Svetlana zamelt goederen in voor mensen in Oekraïne. Het gaat om kleding en hygiënische artikelen voor gewonde soldaten. Ook artikelen voor baby’s en vrouwen van harte welkom.

  De goederen kunt u afleveren op donderdag 9 juni, 19.00-21.00 uur bij de Krachtfabriek (Dijkhoeve 1)

  Meer informatie: Svetlana zamelt goederen in voor de mensen in Oekraïne - Houtens Nieuws | Nieuws uit de regio Houten
   
 • Theater Aan de Slinger organiseert op 26 maart 2022 een benefietconcert. Kijk voor meer informatie op de website: H-art for Ukraine (aandeslinger.nl)
   
 • Dames 1 en Heren 2 van Handbal Houten zamelen geld in voor Oekraïne. Voorspel de uitslag van de wedstrijden van a.s. zaterdag 19 maart (minimale inzet €1) of sponsor de wedstrijdbal of een speler (bijvoorbeeld een bedrag per doelpunt of save). Inzetten (contant betalen) kan door een berichtje te sturen naar de Facebook- en/of Instagrampagina van Handbal Houten of zaterdag voor aanvang in The Dome. Wie de juiste uitslag voorspelt wint een retro Heren 1 wedstrijdshirt. Bij meerdere juist voorspelde uitslagen wordt er geloot.
 • Restaurant MIRO houdt 14 maart een charity diner. De winst gaat naar de hulp voor Oekraïne. Wil je vrijwillig helpen in de bediening? Of een tafel reserveren? www.mirohouten.nl
   
 • Op 11 maart van 8.30 tot 12.00 uur komen Hoogendoorn Projectbeplanting en Marieke Duijts Communicatie in actie voor Oekraïne. Samen met Stichting Zending over Grenzen zamelen ze hulpgoederen in. Op het Plein in het Oude Dorp staat 11 maart een vrachtwagen waar u de spullen kunt afgeven. Beide bedrijven doneren zelf ook. Stichting Zending over Grenzen vervoert de ingezamelde goederen naar lokale teams van de stichting aan de grenzen van Oekraïne, in Moldavië en Roemenië. De stichting heeft geïnventariseerd aan welke spullen dringend behoefte is. Kijk voor meer informatie: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6905168277182451713/   
   
 • Het Lysenko Koor geeft op dinsdag 8 maart een benefietconcert in de Michaëlkerk in Schalkwijk. Aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage gaat volledig naar de slachtoffers van de oorlog.
  Voor informatie over het koor zie https://lysenko.nl/
   
 • Leden van JCI Kromme Rijn zamelen goederen in op de Peppelkade 21 in Houten. De eerste inzameldagen zijn: vrijdag 04/03/2022 van 15.00-17.00 uur en zaterdag 05/03/2022 van 09.00-12.00 uur. Er volgen meer inzameldagen. Houd voor de extra inzameldagen de Facebookpagina van JCI Kromme Rijn in de gaten. Voor meer informatie (o.a. voor een lijst van goederen waaraan behoefte is): www.jcikrommerijn.nl/jci-kromme-rijn-in-actie-voor-oekraine.