Hulpacties Oekraïne

Acties

 • Inzamelingsactie medicijnen. Het Lysenko-koor (een Oekraïens koor uit Tull en 't Waal) heeft in maart '22 een aantal benefietconcerten gegeven. Van de opbrengst is een generator gekocht voor het ziekenhuis in Dolyna. Ook zijn bij een inzameling in de wijk de Gilden veel medicijnen ingezameld, die door de initiatiefnemers persoonlijk in het ziekenhuis zijn afgeleverd. Inmiddels zijn ook ziekenhuisbedden, een wasmachine en een droogtrommel afgeleverd.
  Binnenkort vertrekt een tweede transport naar Dolyna. In het ziekenhuis is een tekort aan bijna alles. Beste inwoners van Houten, wilt u eens nagaan in uw medicijnkast of er medicijnen zijn die u niet (meer) gebruikt: paracetamol, bloedverdunners, maagtabletten en verbandmiddelen. Graag afleveren op het adres Tingietersgilde 21, uiterlijk 1 september. De spullen worden daarna zo snel mogelijk naar het ziekenhuis in Dolyna gebracht. Hartelijk dank voor uw bijdrage!

 • Koffie-ochtend voor Oekraïners en gastgezinnen in het Huis van Houten (Onderdoor 160). Elke donderdag van 9.30 tot 12.00 uur. Georganiseerd door vanHouten&co. De bijeenkomsten in De KrachtFabriek op donderdagavond zijn gestopt. Vragen? Mail ze naar helpukrainehouten@gmail.com

 • Tania Nicholls uit Houten en Hennie Sterk uit Culemborg zetten zich in om gedoneerde huisdiervoeding te transporteren naar de Pools/Oekraïense grens. Op 12 maart is 750 kg aan huisdiervoeding met succes afgeleverd. De actie blijft doorgaan zolang er vraag is. Het inzamelpunt in Houten is Melkhoeve 14.

 • Facebook pagina voor hulp huisdieren oorlogsgebied OekraïneHulp huisdieren oorlogsgebied Oekraïne - Houten | Facebook

 • Galyna Kovalenko van BonBarChocolate is een online actie gestart. Voor elke verkochte reep gaat er 1 euro naar Oekraïne. https://www.facebook.com/Bonbarchocolate 
  https://www.instagram.com/p/CbDVYCIIfvL/?utm_medium=share_sheet

 • Goederen doneren in Houten. Het DoorGeefLuik van Het Wereldhuis verzamelt spullen die Houtenaren over hebben. Deze spullen zijn, naast gebruikers van de Voedselbank en/of personen die verwezen worden door het Sociaalteam of kerkelijke instanties, ook voor vluchtelingen bedoeld. Eventueel kunnen spullen, tegen een kleine vergoeding, bij u worden opgehaald. Het DGL is op maandag en dinsdag van 10.00 tot 13.00 uur open en verder op telefonische afspraak met Aleid Groothoff, tel. (030) 637 26 21 of per mail: aleid.groothoff@hetnet.nl.

 • Svetlana bakt peperkoeken hartjes in de kleuren van de Oekraïense vlag. De opbrengst gaat naar de hulp voor mensen in nood in Oekraïne. Zie https://www.instagram.com/p/Ca7ZuDnojvn/?utm_medium=copy_link en https://www.facebook.com/101569205260450/posts/339620528121982/

 • Er worden acties georganiseerd door de cultuursector. Kijk voor meer informatie op de website: #hArtforUkraine – De cultuursector komt in actie voor de inwoners van Oekraïne (h-artforukraine.nl)

 • Svetlana zamelt goederen in voor mensen in Oekraïne. Het gaat om kleding en hygiënische artikelen voor gewonde soldaten. Ook artikelen voor baby’s en vrouwen van harte welkom.

  De goederen kunt u afleveren op donderdag 9 juni, 19.00-21.00 uur bij de Krachtfabriek (Dijkhoeve 1)

  Meer informatie: Svetlana zamelt goederen in voor de mensen in Oekraïne - Houtens Nieuws | Nieuws uit de regio Houten
   
 • Theater Aan de Slinger organiseert op 26 maart 2022 een benefietconcert. Kijk voor meer informatie op de website: H-art for Ukraine (aandeslinger.nl)
   
 • Dames 1 en Heren 2 van Handbal Houten zamelen geld in voor Oekraïne. Voorspel de uitslag van de wedstrijden van a.s. zaterdag 19 maart (minimale inzet €1) of sponsor de wedstrijdbal of een speler (bijvoorbeeld een bedrag per doelpunt of save). Inzetten (contant betalen) kan door een berichtje te sturen naar de Facebook- en/of Instagrampagina van Handbal Houten of zaterdag voor aanvang in The Dome. Wie de juiste uitslag voorspelt wint een retro Heren 1 wedstrijdshirt. Bij meerdere juist voorspelde uitslagen wordt er geloot.
 • Restaurant MIRO houdt 14 maart een charity diner. De winst gaat naar de hulp voor Oekraïne. Wil je vrijwillig helpen in de bediening? Of een tafel reserveren? www.mirohouten.nl
   
 • Op 11 maart van 8.30 tot 12.00 uur komen Hoogendoorn Projectbeplanting en Marieke Duijts Communicatie in actie voor Oekraïne. Samen met Stichting Zending over Grenzen zamelen ze hulpgoederen in. Op het Plein in het Oude Dorp staat 11 maart een vrachtwagen waar u de spullen kunt afgeven. Beide bedrijven doneren zelf ook. Stichting Zending over Grenzen vervoert de ingezamelde goederen naar lokale teams van de stichting aan de grenzen van Oekraïne, in Moldavië en Roemenië. De stichting heeft geïnventariseerd aan welke spullen dringend behoefte is. Kijk voor meer informatie: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6905168277182451713/   
   
 • Het Lysenko Koor geeft op dinsdag 8 maart een benefietconcert in de Michaëlkerk in Schalkwijk. Aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage gaat volledig naar de slachtoffers van de oorlog.
  Voor informatie over het koor zie https://lysenko.nl/
   
 • Leden van JCI Kromme Rijn zamelen goederen in op de Peppelkade 21 in Houten. De eerste inzameldagen zijn: vrijdag 04/03/2022 van 15.00-17.00 uur en zaterdag 05/03/2022 van 09.00-12.00 uur. Er volgen meer inzameldagen. Houd voor de extra inzameldagen de Facebookpagina van JCI Kromme Rijn in de gaten. Voor meer informatie (o.a. voor een lijst van goederen waaraan behoefte is): www.jcikrommerijn.nl/jci-kromme-rijn-in-actie-voor-oekraine.