Sociaal Loket Houten

Bent u op zoek naar hulp of ondersteuning thuis? Wilt u advies om uit de schulden te komen? Maakt u zich zorgen over uw ouders, een buurvrouw of vriend(in)? Of misschien wilt u iets voor anderen doen? Bij het sociaal loket kunt u terecht voor informatie en advies over wonen, zorg, welzijn, werk en inkomen. 

Een eenvoudige vraag handelt de medewerker van het Sociaal Loket zelf af. Als blijkt dat er meer nodig is dan brengen zij u in contact met een medewerker van het Sociaal Team. Uw vertrouwde professional kan u ook doorverwijzen naar het Sociaal Team.

Wilt u weten welke hulp of ondersteuning er in Houten is? De website Hulpwijzer Houten is een online wegwijzer over wonen, zorg, geld, werk, vervoer, jeugd en actief zijn. De hulpwijzer geeft u oplossingen voor uw situatie. 

Let op! In verband met de coronamaatregelen kunt u niet spontaan bij de balie langslopen. U kunt hier telefonisch een afspraak voor te maken. 

Bezoekadres: Onderdoor 25, Houten (ingang gemeentehuis) 
Postadres: Postbus 30, 3990 DA Houten

Telefoonnummer (030) 63 92 611
Bereikbaar tussen 9.00 en 12.00 uur. U vraagt dan naar het Sociaal Loket of de WIL-medewerkers. Zij bellen u zo snel mogelijk terug.
Email info@sociaalteamhouten.nl

Voor vragen op gebied van werk, inkomen en schulden zijn op dinsdag, donderdag en vrijdag de medewerkers van Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) aanwezig (telefonisch of op afspraak op kantoor).

Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor jeugdhulp, werk en inkomen en ondersteuning en begeleiding van mensen die zelfstandig thuis wonen. Dit noemen we ook wel het Sociaal Domein. De taken die daarbij horen liggen vast in een aantal nieuwe of vernieuwde wetten. Zo regelen wij bijvoorbeeld:

  1. Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo): Voorbeelden zijn: huishoudelijke ondersteuning, ondersteuning door begeleiding thuis, dagactiviteiten voor ouderen, ondersteuning aan gehandicapten en chronisch zieken en mantelzorgers
  2. De Jeugdwet: Jeugdhulp zoals geestelijke gezondheidszorg en hulp aan verstandelijk beperkten
  3. Participatiewet (Werk & Inkomen) Hulp bij het vinden van werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. beperking 

Het uitgangspunt hierbij is altijd om te kijken naar uw persoonlijke omstandigheden. Wat heeft u nodig? En, als u hulp nodig heeft, wat kunt u zelf, wat kunnen buren, vrienden of familie voor u doen? En waarvoor is aanvullend nog hulp bij nodig? Samen met de mensen om u heen stemmen we de hulp af op uw situatie. Dit betekent maatwerk. Wij zorgen dat u passende hulp en ondersteuning krijgt als u dat zelf niet kunt organiseren.

De medewerkers van het Sociaal Loket werken nauw samen met professionals en vrijwilligers: