Jongerenadviesraad en Kinderraad

In Houten is veel aandacht voor jeugd. Die heeft immers de toekomst. We vinden het belangrijk om de mening van kinderen en jongeren te horen bij verschillende onderwerpen. Om die reden heeft Houten sinds 2015 een Kinderraad met Kinderburgemeester.

Jongerenadviesraad

Houten heeft sinds 2023 een Jongerenadviesraad, bestaande uit jongeren tussen 14 en 21 jaar. Iedere jongere die (een keer) mee wil praten, luisteren of denken is van harte welkom. Ook als je geen kennis hebt van politiek.

De Jongerenadviesraad adviseert ambtenaren, wethouders en de gemeenteraad over verschillende onderwerpen. Zoals wonen, armoede, duurzaamheid, chillplekken en (mentale) gezondheid. Het is de schakel tussen de gemeente en de Houtense jongeren. Het is dé plek om je mening te geven, invloed uit te oefenen en plezier te maken.

De Jongerenadviesraad wordt begeleid en gefaciliteerd door gemeente Houten en Shine.

De Jongerenadviesraad bestaat uit ongeveer 15 leden in de leeftijd van 14 tot 21 jaar.

Bestuur
Taïra (voorzitter)
Marta (vice-voorzitter)
Siem (assistent vice-voorzitter)
Martine (secretaris)
Nick (organisator)
Blue (communicatie en social media)

  • De Jongerenadviesraad vergadert elke 2 weken op donderdagavond in het gemeentehuis.
  • De bijeenkomsten zijn afwisselend: informatie verzamelen, (on)gevraagd advies geven, activiteiten organiseren, jongeren benaderen en een leuk ontwikkelprogramma.

Een vraag voor de Jongerenadviesraad?

Heb je een vraag voor de Jongerenadviesraad? Of wil je ons betrekken bij een onderwerp?

Mail dan naar:
jongerenadviesraad@houten.nl

De Kinderraad

Sinds 2015 heeft Houten een Kinderraad en een Kinderburgemeester. Elk schooljaar is er nieuwe Kinderraad. De Kinderraad bestaat uit 10 à 20 kinderen uit groep 8. Zij vertegenwoordigen de kinderen uit de gemeente Houten. Zij komen elke maand bij elkaar. Dan gaan ze aan de slag met onderwerpen die zij zelf interessant en belangrijk voor Houten vinden. De Kinderburgemeester is de voorzitter van de Kinderraad en vertegenwoordigt de Houtense kinderen op belangrijke evenementen, zoals de herdenking op 4 mei. De Kinderraad wordt georganiseerd en begeleid door twee vrijwilligers.

Meer weten over de Kinderraad?

Wil je meer weten over de Kinderraad? Of wil je ons betrekken bij een onderwerp of evenement?
Mail dan naar kinderraadhouten@gmail.com

Je vindt ons ook op:

www.facebook.com/KinderraadHouten/

www.instagram.com/kinderraadhouten/