3 mannen met gereedschap

De FIXbrigade Houten maakt jouw huis energiezuiniger

Wil je eenvoudig jouw huis verbeteren om energie te besparen? Wij fixen de klus, gratis.

De gemeente Houten en woningcorporatie Woonin hebben de handen ineen geslagen om inwoners met een minder goed geïsoleerd huis en/of een laag inkomen (120% bijstandsnorm) te helpen met energie besparen. Bewoners van deze woningen ontvangen een brief van de gemeente. De start van dit project vindt eind augustus plaats in het Oude Dorp. In de maanden daarna volgt de rest van de gemeente.

Meedoen inwoners Oude Dorp

Kun je moeilijk rondkomen door de hoge energiekosten en is je woning minder goed geïsoleerd? Dan kun je jouw huis gratis energiezuiniger laten maken. FIXbrigade Houten helpt je daarbij.

Aanmelden

  • De gemeente stuurt een brief naar de inwoners, waarvan zij denken dat die in aanmerking komen voor de FIXbrigade.
  • In de brief staat hoe je je kunt aanmelden.
  • Na aanmelding, maken we een afspraak op een moment dat jou goed uitkomt.

De fixers brengen waar nodig radiatorfolie, tochtstrippen, een voordeurborstel en een brievenbusborstel aan. Ook kitten zij kieren waar het tocht. Zo heb je minder energie nodig om je huis warm te krijgen én te houden. Dat scheelt in je portemonnee, is goed voor het klimaat en het is ook nog eens helemaal gratis! Je hoeft zelf niets te doen. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

Is aanmelden de moeite waard?

Ja, want de FIXbrigade helpt je gratis, je bespaart energie(kosten) en het wooncomfort wordt beter. Je hoeft verder zelf niks te doen.

Wat krijg je allemaal?

  • Gratis advies en producten
  • Service door vakmensen
  • Lagere energierekening
  • Comfortabeler wonen

Geen brief ontvangen maar wel inwoner van het Oude Dorp?

De FIXbrigade is bedoeld voor inwoners in minder goed geïsoleerde woningen, die moeite hebben om hun energierekening te betalen. We starten in de straten: Vlierweg, Burgemeester Haefkensstraat, Burgemeester Wallerweg, Herenweg, Koningin Emmaweg, Koningin Julianastraat, Koningin Wilhelminaweg, Kostersgang, Prins Willem de Zwijgerlaan, Prins Bernhardweg, Prins Clausstraat, Prins Hendrikweg, Prinses Beatrixweg, Prinses Margrietweg, Prinses Marijkeweg, Wethouder van Rooijenweg en de Oranje Nassauweg. 

Heb je geen brief gekregen, maar denk je dat je er wel bij hoort? Stuur dan een mail naar fixbrigade@wij30.nl onder vermelding van 'verzoek inzet FIXbrigade Houten', naam, adres en telefoonnummer. Dan zoeken wij het uit.

Woon je in een andere wijk of straat?

Andere wijken dan het Oude Dorp krijgen later bezoek van de FIXbrigade. Ook dan verstuurt de gemeente eerst brieven.

Hoor je niet bij de doelgroep van dit project, maar wil je wel energie besparen? Dan kan inwonersinitiatief EnergieRijk Houten jou wellicht helpen. Kijk op www.energierijkhouten.nl/energievooriedereen voor handige bespaartips en de gratis hulp en materialen van een energiecoach.

Later in het jaar zal de FIXbrigade Houten ook in andere wijken aan de slag gaan. Wanneer we hier meer over weten brengen we jou graag op de hoogte.

De FIXbrigade Houten is een samenwerking tussen de gemeente Houten, Woonin, Wij 3.0, EnergieRijk Houten, NMU, Provincie Utrecht, Coöperatie Duurzaam Eiland en FIXbrigade Nederland.