3 mannen met gereedschap

De FIXbrigade Houten maakt jouw huis energiezuiniger

Wil je eenvoudig jouw huis verbeteren om energie te besparen? Wij fixen de klus, gratis.

De FIXbrigade Houten en EnergieRijk Houten hebben de handen ineengeslagen om inwoners met een laag inkomen (< 120% van de bijstandsnorm) en een minder goed geïsoleerd huis te helpen met energie besparen. De hulp is zowel voor inwoners met een eigen woning als huurders. De kosten voor de hulp worden betaald vanuit subsidies van de gemeente en door woningcorporatie Woonin. De hulp en de materialen zijn voor de inwoners dus helemaal gratis.

Inwoners die een brief hebben ontvangen, hoeven zich alleen maar aan te melden. Dit project is eind augustus gestart in het Oude Dorp. Gedurende het jaar worden ook inwoners van andere wijken benaderd.

Meedoen inwoners

Kun je moeilijk rondkomen door de hoge energiekosten en is je woning minder goed geïsoleerd? Dan kun je jouw huis gratis energiezuiniger laten maken. FIXbrigade Houten én Energierijk Houten helpen je daarbij. 

Aanmelden

  • De gemeente stuurt een brief naar de inwoners, waarvan zij denken dat die in aanmerking komen voor de FIXbrigade.
  • In de brief staat hoe je je kunt aanmelden.
  • Na aanmelding, maken we een afspraak op een moment dat jou goed uitkomt.

De fixers brengen waar nodig radiatorfolie, tochtstrippen, een voordeurborstel en een brievenbusborstel aan. Ook kitten zij kieren waar het tocht. Zo heb je minder energie nodig om je huis warm te krijgen én te houden. Dat scheelt in je portemonnee, is goed voor het klimaat en het is ook nog eens helemaal gratis! Je hoeft zelf niets te doen. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

Is aanmelden de moeite waard?

Ja, want de FIXbrigade en Energierijk Houten helpen je gratis, je bespaart energie(kosten) en het wooncomfort wordt beter. Je hoeft verder zelf niks te doen.

Wat krijg je allemaal?

  • Gratis advies en producten
  • Service door vakmensen
  • Lagere energierekening
  • Comfortabeler wonen

Geen brief ontvangen maar wel moeite met de energierekening te betalen?

De FIXbrigade is bedoeld voor inwoners in minder goed geïsoleerde woningen, die moeite hebben om hun energierekening te betalen. 

Heb je geen brief gekregen, maar denk je dat je er wel bij hoort? Stuur dan een mail naar fixbrigade@energierijkhouten.nl onder vermelding van 'verzoek inzet FIXbrigade Houten', naam, adres en telefoonnummer. Dan zoeken wij het uit.

Is de FIXbrigade nog niet in jouw wijk geweest?

Andere wijken krijgen later bezoek van de FIXbrigade. Ook dan verstuurt de gemeente eerst brieven.

Hoor je niet bij de doelgroep van dit project, maar wil je wel energie besparen? Dan kan inwonersinitiatief EnergieRijk Houten jou wellicht helpen. Kijk op www.energierijkhouten.nl/energievooriedereen voor handige bespaartips en de gratis hulp en materialen van een energiecoach.

Later in het jaar zal de FIXbrigade Houten in samenwerking met Energierijk Houten ook in andere wijken aan de slag gaan. Wanneer we hier meer over weten brengen we jou graag op de hoogte.

AVG en privacy

Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Houten. Bij dit project zijn de volgende organisaties betrokken:

- Gemeente Houten
- Sichting Woonin
- Stichting EnergieRijk Houten
- Stichting Wij3.0, verantwoordelijk voor de uitvoering van de FIXbrigade

De gemeente Houten en Woonin hebben de adressen geselecteerd en zijn verantwoordelijk voor het benaderen van de bewoners. Stichting EnergieRijk Houten verzorgt de bezoeken aan de bewoners voor de inventarisatie van de mogelijke energiebesparende maatregelen. Wij3.0 verzorgt de uitvoering van de maatregelen.

De gegevens die je doorgeeft worden voor zover nodig voor het uitvoeren van de werkzaamheden gedeeld met de betrokken organisaties. Met het versturen van je gegevens stem je daarmee in. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor dit project. Dit project duurt tot uiterlijk 31 december 2026. Een jaar na beëindiging van het project zullen de verkregen gegevens door alle betrokken organisaties worden vernietigd.

De gegevens die je doorgeeft zijn persoonsgegevens. Als je hierover vragen hebt kun je een mail sturen naar privacy@houten.nl.

Meer informatie over de betrokken organisaties kan je vinden op:

www.energierijkhouten.nl

www.wij30.nl

www.fixbrigade.nl

Aan het eind van het project sturen we je een evaluatieformulier.

Met dit project geeft de gemeente Houten uitvoering aan de beleidsdoelstellingen van het Ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening (zie Beschikkingen 203.110 en 172.032).

De FIXbrigade Houten is een samenwerking tussen de gemeente Houten, Woonin, Wij 3.0, EnergieRijk Houten, NMU, Provincie Utrecht, Coöperatie Duurzaam Eiland en FIXbrigade Nederland.