Het Oude Dorp en de Oorden

Veel huizen in Houten-Noord en in het buitengebied zijn minder goed geïsoleerd. Daarom starten we daar met een isolatie-aanpak in het Oude Dorp en de Oorden. Isolatie is een onmisbare eerste stap op weg naar aardgasvrij. Isoleren levert u meer comfort en een lagere energierekening. Door nu te starten met isoleren werken we stap voor stap naar een aardgasvrije toekomst. Samen met inwoners en lokale initiatieven gaat de gemeente daar aan de slag. Door goede informatie, aantrekkelijke acties en een persoonlijke aanpak willen we zoveel mogelijk mensen activeren om hun huis te isoleren.

Tips om uw huis energiezuiniger te maken

Aardgasvrij begint met goede isolatie, zodat de warmte beter binnen, of juist buiten blijft. Daarna volgt de keuze voor een aardgasvrije oplossing. Dit kan hetzelfde zijn voor de hele buurt, of juist specifiek voor uw huis. Wilt u hier meer over weten? Er zijn verschillende websites die u op weg helpen.

Duurzaam Houten
Op Duurzaam Houten vindt u meer tips over (energiebesparende) stappen die u kunt zetten. Ook kunt u hier ervaringen van andere inwoners bekijken.

Jouw huis slimmer
Op het energieloket Jouw Huis Slimmer leest u meer over subsidies en bedrijven bij u in de buurt.

Wat u al kunt doen

Als eigenaar van een eigen huis kunt al starten door uw gasverbruik te verlagen en uw woning te isoleren. Want welk alternatief er ook komt voor aardgas, energie besparen is altijd nodig.

Heeft u plannen om uw keuken te verbouwen? Kies dan voor koken op inductie. Bent u van plan om uw huis te verbouwen? Neem dan gelijk ook isolatie mee. Door uw huis goed te isoleren, gaat het warmtegebruik omlaag, bespaart u energie én kosten. Als u al een goed geïsoleerd huis heeft, kunt u ook nadenken over een warmtepomp. Ook kunt u zonnepanelen op uw dak leggen en uw eigen energie opwekken. Zo kunt u alvast beginnen met de voorbereidingen voor aardgasvrij.

Voor advies over uw individuele situatie kunt u het beste terecht bij Jouw huis slimmer; het regionale energieloket. Of maak een (digitale) afspraak met een van de energiecoaches van EnergieRijk Houten.

Huurders

Huurt u een huis? Dan is het aan uw verhuurder om te isoleren en uw huis klaar te maken voor een aardgasvrije toekomst. Als huurder kunt u wel met kleine maatregelen energie besparen. Bijvoorbeeld met radiatorfolie of een waterbesparende douchekop. Kijk voor tips op de website van Milieucentraal.

5 veelgestelde vragen

Hieronder 5 vaak gestelde vragen.