Actuele (weg)werkzaamheden en onderhoud

Weten waar nu of binnenkort wegen zijn afgesloten of moeilijker bereikbaar door werkzaamheden? Of wilt u meer informatie over andere actuele (kortdurende) werkzaamheden, groot of klein onderhoud in de openbare ruimte? Bekijk deze pagina. Als hier niets staat, dan zijn er op dat moment geen (weg)werkzaamheden in Houten.

Van maandag 10 tot en met donderdag 27 juni zijn verbindingswegen in knooppunt Gorinchem in de nacht dicht. Tijdens deze nachten vervangt aannemerscombinatie ALSÉÉN in opdracht van Rijkswaterstaat het asfalt van de verschillende verbindingswegen en voert algemeen onderhoud uit. De werkzaamheden zijn onderdeel van grootschalig onderhoud aan de A27 en A59. In 2024 zijn hiervoor nog meerdere nacht- en weekendafsluitingen nodig.

Lees hier het volledige nieuwsbericht.

Van 8 juli tot 1 augustus worden het asfalt, de lantaarns en de regelkast van de verkeerslichten vervangen bij De Staart. De aannemers die de werkzaamheden uitvoeren voor de gemeente zijn de Versluys Groep en Speer infra.

Bereikbaarheid bedrijventerrein Rondeel

Alle bedrijven blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar via de in- en uitgang ‘De Veste’. De omleiding geven we aan met gele borden. Ook staan er verkeersregelaars die mensen de weg wijzen.

Op de hoogte blijven van de werkzaamheden?

Volg de werkzaamheden via de BouwApp. Download de (gratis) BouwApp in de appstore van uw apparaat en zoek naar ‘Asfaltonderhoud gemeente Houten’. Druk op ‘volgen’ en blijf op de hoogte van de werkzaamheden. Ook is het mogelijk om in de app vragen te stellen over de werkzaamheden.  

De fietstunnel op de Waijensedijk is vanwege verkeerswerkzaamheden afgesloten van 24 juni tot en met 26 juli. Dit heeft te maken met de verbetering van de A27 die erboven loopt. Fietsers kunnen omrijden via de koppeldijk, Utrechtseweg en de Fortweg.

Meer informatie over de verbetering van de A27 vindt u op a27houtenhooipolder.nl.

Van 24 juni tot en met 5 juli wordt het asfalt vervangen vanaf de brug tot de Lange Uitweg. Ook wordt de aansluiting naar de Achterdijk verbreed. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Aannemers- en wegenbouwbedrijf Versluys&Zoon BV

  • Van 24 juni tot en met 2 juli is doorgang mogelijk.
    Er worden verkeersregelaars ingezet om dit in goede banen te leiden. Houd rekening met enige hinder en een langere reistijd.
  • Op 3, 4 en 5 juli is de Achterdijk afgesloten van 06.30 tot 17.00 uur.

De planning is afhankelijk van de weersomstandigheden. Als de planning wijzigt, leest u dit op de BouwApp. Download de (gratis) BouwApp in de appstore van uw apparaat en zoek naar ‘Asfaltonderhoud gemeente Houten’. Druk op ‘volgen’ en blijf op de hoogte van de voortgang. 

huizen in aanbouw

Andere bouwprojecten en werkzaamheden

Wilt u weten welke projecten en werkzaamheden
op dit moment in uitvoering zijn?

Hier vindt u ze allemaal