Gevonden en verloren voorwerpen

Heeft u een voorwerp gevonden of verloren? Doe hiervan aangifte via het digitale formulier. Aangifte doen is gratis.

Gevonden voorwerp

Heeft u een voorwerp gevonden in gemeente Houten? En u weet niet wie de eigenaar is? Het is uw plicht om hier zo snel mogelijk aangifte van te doen. U kunt uw aangifte doen bij gemeente Houten.

Gevonden voorwerp doorgeven

Verloren voorwerp

Heeft u een voorwerp in gemeente Houten verloren? Doe hiervan dan aangifte bij de gemeente Houten. Als het voorwerp al gevonden is, kunt u het na uw aangifte gelijk meekrijgen.

Is het niet gevonden dan is uw voorwerp als verloren geregistreerd. U ontvangt een bewijs van uw aangifte.

Heeft u het voorwerp zelf teruggevonden? Stuur dan een e-mail naar gemeentehuis@houten.nl om uw melding in te trekken.

Verloren voorwerp doorgeven

Op onderstaande pagina leest u wat u moet doen als uw reisdocument is gestolen of verloren.

Identiteitsbewijs gestolen of verloren

Sleutels worden vaak verloren én gevonden. Hiervan hoeft u geen aangifte te doen. U kunt een gevonden sleutel bij de receptie in het gemeentehuis afgeven. Bent u een sleutel kwijt, dan kunt u bij de receptie vragen of uw sleutel gevonden is.

Heeft u een fiets gevonden?
Neem dan contact op met de gemeente via gemeentehuis@houten.nl of 030-6392611

Wij vragen dan of de fiets wel of niet op slot staat. Staat een fiets op slot dan mag je hem niet meenemen. Staat de fiets niet op slot dan kun je de fiets aanmelden en na een jaar eigenaar worden. Is het een fietswrak dan zal deze door de gemeente verwijderd worden.

Bent u uw fiets kwijt en vermoedt u dat uw fiets is gestolen?
Dan kunt u aangifte doen bij de politie. Dat kan in veel gevallen via www.politie.nl. Wilt u persoonlijk advies van de politie over het doen van aangifte? Bel 0900-8844. Het adres van het politiebureau in Houten is De Brug 2a, postcode 3991 LN. Op de website van de politie staan de openingstijden van bureau Houten.

Vermoedt u dat uw eigendom is gestolen? Dan kunt u aangifte doen bij de politie. Dat kan in veel gevallen via www.politie.nl. Wilt u persoonlijk advies van de politie over het doen van aangifte? Bel 0900-8844. Het adres van het politiebureau in Houten is De Brug 2a, postcode 3991 LN. Op de website van de politie staan de openingstijden van bureau Houten.

U kunt een gevonden voorwerp bij de gemeente afgeven. U heeft dan geen onderhoudsverplichtingen. Bewaart u het voorwerp zelf?  Dan moet u het onderhouden en zorgen dat het in dezelfde staat blijft. De eigenaar moet  eventuele onderhoudskosten en kosten voor het opsporen van de eigenaar binnen één maand betalen. Betaalt de eigenaar niet op tijd, dan wordt de beheerder de eigenaar.

De gemeente informeert u als de eigenaar het gevonden voorwerp komt afhalen. Is na één jaar nog geen eigenaar gevonden, dan krijgt u een brief. Daarin staat dat de eigenaar zich niet gemeld heeft en dat u zich binnen één maand bij de gemeente moet melden als u zelf rechtmatige eigenaar van het voorwerp wilt worden.

Wordt een voorwerp gevonden met veel overeenkomsten met het uwe? Dan nodigt de gemeente u zo snel mogelijk uit om het gevonden voorwerp te komen bekijken. Ook op de website verlorenofgevonden.nl staat een overzicht van voorwerpen die gevonden zijn. Ziet u hier een voorwerp waarvan u denkt dat het van u kan zijn? Kom dan met uw legitimatiebewijs naar de informatiebalie.

Heeft u nog geen aangifte gedaan? Doe dat dan eerst. U kunt dan de details vermelden die slechts de eigenaar weet. Om misbruik te voorkomen staan de bijzondere kenmerken van de gevonden voorwerpen namelijk niet op het overzicht vermeld.

Aangifte van een verloren of gevonden voorwerp doet u bij voorkeur via het digitale formulier. U kunt ook aangifte doen aan de balie in het gemeentehuis tijdens openingstijden.