Bezoek van de burgemeester

Echtparen die 60, 65 of 70 jaar getrouwd zijn, kunnen rekenen op persoonlijke felicitaties van de (loco)burgemeester. In de meeste gevallen brengt hij het bruidspaar een bezoek om de felicitaties persoonlijk over te brengen. Ook aan inwoners die 100 jaar of ouder worden, brengt de burgemeester graag persoonlijk een bezoek. Echtparen die 50 of 55 jaar getrouwd zijn, kunnen rekenen op een gepaste felicitatie van de gemeente.

Bent u, of uw (schoon)ouders, binnenkort 60, 65 of 70 jaar getrouwd, dan zal het secretariaat van de burgemeester contact gaan zoeken. In eerste instantie zal geprobeerd worden om één van de kinderen van het bruidspaar te bereiken, maar alleen als dat mogelijk is. Mocht dit niet lukken, dan sturen wij een brief aan het bruidspaar zelf. Het plannen van een bezoek van de burgemeester gebeurt altijd in onderling en goed overleg. Bruidsparen hechten soms meer waarde aan het kerkelijke huwelijk. De burgemeester kan ook op (of rondom) de datum van het kerkelijke huwelijk op bezoek komen. U kunt dit overleggen met het secretariaat van de burgemeester.

De koning en de commissaris van de koning van de provincie Utrecht brengen ook altijd hun persoonlijke felicitaties over aan het bruidspaar. Zij houden daarvoor de wettelijke huwelijksdatum aan, niet het kerkelijke.

Bij het plannen van een burgemeestersbezoek zal het secretariaat aan u vragen of u wilt dat wij een journalist/fotograaf uitnodigen. Voelt u zich hiertoe niet verplicht, de keuze is echt aan u.

Symbolen van huwelijksjubilea

  • Goud - 50 jarig huwelijk 
  • Smaragd - 55 jarig huwelijk
  • Diamant - 60 jarig huwelijk
  • Briljant - 65 jarig huwelijk
  • Platina - 70 jarig huwelijk
  • Radium - 75 jarig huwelijk

Indien uw vader of moeder of een schoonouder binnenkort 100 jaar of ouder wordt, zal het secretariaat van de burgemeester contact zoeken om een bezoek van de burgemeester in te plannen. Het secretariaat probeert bij voorkeur contact te leggen met één van de kinderen.

Bij het plannen van een burgemeestersbezoek zal het secretariaat aan u vragen of u wilt dat wij een journalist/fotograaf uitnodigen. Voelt u zich hiertoe niet verplicht, de keuze is echt aan u.

De koning en koningin brengen hun persoonlijke felicitaties over aan Nederlanders die 100 jaar zijn geworden. Ook als de leeftijd van 105 of 110 wordt bereikt, zullen zij daar persoonlijk aandacht aan besteden. De commissaris van de koning heeft aandacht voor personen die 100 jaar of ouder worden (dus ook 101, 102, etc.).

Contact

Heeft u vragen over het inplannen van een bezoek van de burgemeester? Stuur dan een e-mail naar kabinet@houten.nl of bel 030-6392611. U kunt dan vragen naar de medewerker kabinetszaken.