Natuur- en milieueducatie

Natuur- en Milieu educatie Houten laat kinderen en ouderen kennismaken met natuur en milieu. Dat doen we door ondersteuning te bieden aan basisscholen. Ook organiseert NME maandelijks een buitenschoolse natuuractiviteit en is het mogelijk om via NME kinderfeestjes te reserveren.

Activiteitenoverzicht

Wist je dat NME regelmatig leuke activiteiten organiseert voor kinderen? Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten en de laatste nieuwtjes. Op de hoogte blijven van alle natuuractiviteiten voor kinderen? Schrijf u in voor onze mailinglijst via nme@houten.nl

De eerstvolgende activiteit is op:

Woensdag 8 september

Bootje maken en laten drijven! Download hier de flyer (png, 359 KB)

De kaboutertuin

De kaboutertuin

Speciaal voor de peuters en kleuters van Houten is er rondom het NME-gebouw (Keercamp 13) een Kaboutertuin gemaakt. Er staan 10 kabouters met daarbij een leuk opdrachtje. Zo ontdek je wat kabouters zoal doen ‘s nachts. Bijvoorbeeld dieren beter maken met geurige kruiden of spelen met zijn kriebelige dierenvriendjes. Bij één van de bomen is een rood kabouterdeurtje te vinden waarachter de kabouters wonen. De Kaboutertuin bevindt zich in het openbaar gebied en is vrij toegankelijk. Houdt voldoende afstand tot elkaar!

Bekijk hier de plattegrond (png, 120 KB).