Drugspand in Schalkwijk per direct gesloten

Het pand aan de Provincialeweg in Schalkwijk waar dinsdag een drugslaboratorium in aanbouw is ontdekt, is op last van de burgemeester per direct gesloten. Omdat op dit perceel al eerder criminele activiteiten plaatsvonden, is de sluiting opgelegd voor de periode van een jaar. De politie is een strafrechtelijk onderzoek gestart.

Het drugslab kwam aan het licht tijdens een bestuurlijke controle van de gemeente met ondersteuning van de politie. Aanleiding voor de controle was een anonieme melding bij de gemeente.

Bij het betreden van het pand werden diverse materialen en apparatuur voor de productie van drugs aangetroffen. Daarmee werd al snel duidelijk dat het om een ernstige situatie ging. Na afronding van de recherchewerkzaamheden is het pand, een oude loopstal, direct verzegeld.

Melden loont

Dankzij de anonieme melding over het drugspand is een zeer gevaarlijke situatie voorkomen. Gemeente en politie herhalen daarom de oproep melding te doen van mogelijk criminele activiteiten. Mocht u signalen van misstanden hebben, neemt u dan contact op met de politie (0900-8844), gemeente (030-6392611) of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000 en www.meldmisdaadanoniem.nl).