Extraatje voor chronisch zieken en gehandicapten

Elk jaar reserveert gemeente Houten een bedrag om chronisch zieke en gehandicapte inwoners tegemoet te komen in hun hoge zorgkosten. WIL (Werk en Inkomen Lekstroom) regelt dit voor ons. U kunt tot 1 juli 2024 een aanvraag doen. Ontving u de tegemoetkoming vorig jaar ook al? Dan heeft u al persoonlijk bericht ontvangen en hoeft u nu niets te doen.

Wat is de Tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten?

Dit is een bedrag van 300 euro. Dit geld kunt u uitgeven zoals u dat wilt.

Voorwaarden om deze tegemoetkoming te krijgen

Om de tegemoetkoming te ontvangen, moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. Op www.houten.nl/tegemoetkoming vindt u meer informatie.

Hoe vraagt u deze tegemoetkoming aan?

Ga naar www.houten.nl/tegemoetkoming. Daar vindt u het aanvraagformulier en wat u moet invullen en inleveren. Lever uw complete aanvraag voor 1 juli 2024 in (digitaal). WIL betaalt de tegemoetkoming vóór 30 november 2024 uit.

Voor vragen kunt u terecht bij WIL

  • Kijk op www.houten.nl/tegemoetkoming.
  • Stuur een mail naar info@wil-lekstroom.nl. Vermeld bij het onderwerp ‘zorgkosten Houten’. U kunt ook bellen naar de klantenservice. Ze zijn op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur via (030) 70 22 300.
  • Hulp nodig bij het invullen van uw aanvraag? Vraag de klantenservice om een terugbelverzoek voor de WIL-medewerker in Houten. U wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld voor een afspraak. Ze zijn op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur via (030) 70 22 300.