FIXbrigade aan de slag bij de Duitslag

De FIXbrigade Houten is sinds afgelopen zomer actief in Houten. Na de start in het Oude Dorp, de Oorden en vorige maand de Nobelslag, is nu de Duitslag aan de beurt. De FIXbrigade werkt voor deze actie samen met EnergieRijk Houten. Ze hebben samen als doel om inwoners te helpen met energie besparen, met name degenen die moeite hebben met het betalen van de energierekening en in een minder goed geïsoleerd huis wonen. Ze bieden gratis hulp door het plaatsen van onder meer tochtstrips, brievenbusborstels en het kitten van kieren. Ook krijgen zij tips over energie besparen. Woonin is ook aangehaakt om hun huurders te helpen waar nodig. Inmiddels heeft de FIXbrigade 85 woningen gefixt.

Op 22 april langs de deuren bij de Duitslag

Inwoners die in aanmerking komen hebben een brief ontvangen van de gemeente over deze actie en hoe zij zich kunnen aanmelden. Op maandag 22 april gaan energiebespaarcoaches van EnergieRijk Houten, medewerkers van Woonin en de gemeente langs de deuren (19.00-20.00 uur) om de bewoners te informeren en vragen te beantwoorden. Inwoners kunnen zich dan ook gelijk aanmelden.

Na aanmelding komt er eerst een energiebespaarcoach langs om samen met de bewoner te bekijken wat er gedaan moet worden in de woning, zodat de FIXbrigade snel en efficiënt aan de slag kan. Daarnaast geven de coaches de inwoners tips over slim verwarmen én ventileren.

Deelname is gratis

De kosten voor de hulp worden betaald vanuit subsidies van de gemeente en door Woonin. De hulp en de materialen zijn voor de inwoners dus helemaal gratis.

 

FIXbrigade

Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Houten. De betrokken organisaties zijn: Woonin, EnergieRijk Houten en Stichting Wij3.0, verantwoordelijk voor de uitvoering van de FIXbrigade.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.houten.nl/fixbrigade.