Grijs naar Groen in nieuw Regionaal Energiecentrum in Zeist

Houtenaren kunnen zich vanaf nu nog beter laten helpen bij het verduurzamen van hun woning. Woensdag 24 april is het nieuwe regionale Energiecentrum aan de Slotlaan in Zeist officieel geopend. Grijs naar Groen, voorheen gevestigd op een bedrijventerrein in Houten, maakt ook onderdeel uit van het nieuwe Energiecentrum. Inwoners kunnen daar met name terecht voor een demonstratie van verschillende oplossingen. Denk hierbij aan isolatiemateriaal, ventilatiesystemen en warmtepompen. Het centrum, waar ook de Zeister organisaties Mijn Groene Huis en Mijn Groene Bedrijf deel van uitmaken, vervult een regio functie voor inwoners van de gemeenten Bunnik, Houten, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist.

Mijn Groene Huis en Mijn Groene Bedrijf geven in het Regionaal Energiecentrum inwoners lokaal tips en informatie over verduurzamen. Houtenaren kunnen hiervoor terecht bij de eigen lokale initiatieven zoals EnergieRijk Houten, !mpact Houten en de coöperaties Duurzaam Eiland en Opgewekt Houten.

Grijs naar Groen

Grijs naar Groen verwacht op de nieuwe locatie in het centrum van Zeist een betere zichtbaarheid en meer aanloop van regionaal winkelend publiek. Initiatiefnemer en drijvende kracht Kees Bakels: “De Slotlaan in Zeist is voor veel inwoners van de vijf gemeenten goed bereikbaar en een bezoek is nu goed te combineren met andere winkelbezoeken.” Grijs naar Groen voert in het Energiecentrum gratis en onafhankelijk technische adviesgesprekken met inwoners over het energiezuinig maken van hun woning, het zelf opwekken van energie en het afscheid nemen van aardgas. Hiervoor krijgt Grijs naar Groen subsidie van de gemeenten.

Openingstijden

Het Regionaal Energiecentrum is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 13.00 – 17.00 uur en zaterdag van 12.00 – 16.00 uur. Adviesgesprekken met Grijs naar Groen zijn mogelijk op donderdag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur in het Energiecentrum. De demonstratieruimte is ook tijdens de reguliere openingstijden te bezoeken. Adres: Slotlaan 279, Zeist.