Op vakantie? Maak het inbrekers niet te makkelijk!

Voor veel inwoners staat de zomervakantie voor de deur. Inbrekers slaan in deze periode vaker toe. Door gebruik te maken van de volgende tips kunnen we samen de kans op een inbraak verkleinen.

Licht uw buren in

Als u van plan bent op vakantie te gaan, meld dit dan bij uw buren. Zo kunnen zij voor u een oogje in het zeil houden. Mochten zij geluid of rommelen in uw woning horen, dan weten zij dat u dit niet bent. Om uw buren in te lichten kunt u gebruikmaken van de burenkaart. Hierop staat belangrijke informatie over uw vakantie en wie er gebeld moet worden in geval van nood. Deze burenkaart is te vinden op de website www.politiekeurmerk.nl, zoek naar burenkaart op vakantie. Of kijk op onze Facebookpagina Houten Veilig.

Niet thuis? Licht aan

Inbrekers hebben een hekel aan licht. Als uw woning een bewoonde indruk maakt, schrikt dat af. Als u op vakantie bent kunt u gebruikmaken van een tijdschakelaar op een lamp. Extra tip: vergeet de buitenlamp niet. Een andere tip om uw huis er bewoond uit te laten zien is door wat kopjes op de bijzettafel te zetten of een boek op de bank. Ruim niet alles netjes op.

Leg geen kostbare apparatuur of spullen in het zicht

Berg uw kostbare apparatuur of spullen op. Als u deze in het zicht laat liggen, kunnen inbrekers zien wat voor waardevols u in huis heeft.

Goed afsluiten? Sleutel omdraaien

Trek uw deur niet alleen dicht maar draai de sleutel om in het slot. Zorg voor goed hang- en sluitwerk.
In de regio werken erkende Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)-bedrijven. Zij adviseren over maatregelen om uw woning te beveiligen. En kunnen die desgewenst voor u uitvoeren. Een erkend PKVW-bedrijf bij u in de buurt vindt u hier.

We wensen u een fijne en veilige vakantie!