Samen verkleinen we de plastic voetafdruk in Houten

In Nederland gooien we iedere dag zo’n 19 miljoen plastic wegwerpbekers en -bakjes weg die eenmalig zijn gebruikt. Veel van dit afval komt in de natuur terecht als zwerfafval. Om dit probleem aan te pakken doet gemeente Houten mee aan de regionale ‘Alles behalve plastic’-campagne om te laten zien hoe het anders kan. Een maand lang krijgen inwoners praktische tips over het terugdringen van wegwerpplastic. Doe jij mee?  

Alternatieven en praktische tips

Je kent het vast wel. Sta je net in de supermarkt, besef je dat de herbruikbare zakjes nog thuis liggen. Je bent niet de enige. Wat doe je dan om neen tegen plastic te zeggen? Duurzaam Houten helpt je door een maand lang tips en inspiratie te delen hoe we in Houten de plastic-voetafdruk kunnen verkleinen. Op 1 maart ging de campagne van start. Je leest de tips onder meer op de website van Duurzaam Houten en op de facebookpagina. Winkels waar inwoners met eigen verpakkingen boodschappen kunnen doen, krijgen extra aandacht.

Creatieve challenge

Heb jij een creatief alternatief voor wegwerpplastic? Stuur het naar hallo@afvalvanutrecht.nl en maak kans op een prijzenpakket! Deze plasticcampagne is opgezet in samenwerking met Afval van Utrecht die tips en inspiratie geeft over hoe we de plastic-voetafdruk kunnen verkleinen. Hieraan nemen andere Utrechtse gemeenten ook deel.