Verkiezingen voor het Europees Parlement

Op donderdag 6 juni 2024 zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Wilt u stemmen op de Nederlandse leden van het Europees Parlement? En hebt u de nationaliteit van een ander land uit de Europese Unie? Dan mag u kiezen om in Nederland te stemmen.

Stemmen in Nederland

Als u wilt stemmen in Nederland, moet u het formulier ‘Verklaring stemmen voor Europees Parlement in Nederland (Model Y 32) invullen. Met dit formulier verklaart u dat u niet in een ander land gaat stemmen. U mag namelijk maar een keer stemmen voor het Europees Parlement.

Deadline formulier: 23 april

De gemeente moet het formulier uiterlijk 23 april 2024 ontvangen. Dit formulier kunt u downloaden op www.houten.nl/formulier of ophalen op het gemeentehuis. Het compleet ingevulde, ondertekend formulier met kopie legitimatie kunt u sturen naar: Gemeente Houten, Verkiezingen, Postbus 30, 3990 DA  Houten. U kunt het formulier ook afgeven bij de balie tijdens onze openingstijden. Twijfelt u of u al geregistreerd bent? Of wilt u uw gegevens controleren of aanvullen? Neem dan contact met ons op.

Stemmen in het land van herkomst

Wilt u stemmen in het EU-land waar u vandaan komt? Dan hoeft u dit niet aan ons door te geven. Kijk op de website van het Europees Parlement of u zich moet registreren in uw land.