Luno: sloop van de bestaande kantoorgebouwen aan de Molen

Met de sloop van de bestaande kantoorgebouwen aan de Molen 1-17 is het project Luno van ontwikkelaar Wonam inmiddels van start gegaan. Dit project voorziet in een nieuw woongebouw met circa 109 huurappartementen.

Het wordt een carr├ę-vormig gebouw rondom een verhoogd binnenhof met parkeren eronder. Het gebouw krijgt een trapsgewijze opbouw, waarmee het stedenbouwkundig aansluit op de omgeving. De woningen bestaan uit zowel 2-, 3- als 4-kamerappartementen (55 m2 -115 m2). De bouw zal naar verwachting in 2024 worden opgeleverd.

De sloop van de twee bestaande panden door B-Next duurt tot april 2023. Daarna zal de bouw van het nieuwe complex door bouwbedrijf Van Wijnen starten. De aan en afvoer van het te slopen gebouw en van de bouwmaterialen zal voornamelijk via de Rondweg zijde gebeuren. Daarvoor wordt tijdelijk een aparte bouwin- en uitrit op de Rondweg gemaakt.

Verkeersmaatregelen

In verband met veiligheidsmaatregelen zal tijdens de sloopwerkzaamheden aan de gevel van  het kantoorpand aan de zijde van de fietstunnel  het  (brom) fietspad en de -tunnel tussen de Molenzoom en de Kruisboog op 24 en 25 januari geheel afgesloten zijn voor al het verkeer ((brom-)fietsers en voetgangers). Er is dan een omleidingsroute ingesteld via de Het Spoor / Koningspoor / Molenland / Binnenweg. De direct omwonenden en de bedrijven in de omgeving zijn door de aannemer ge├»nformeerd  over deze tijdelijke afsluiting.