Fietsstad van Nederland

Houten is dé Fietsstad van Nederland! Door het autovrije fietsnetwerk kreeg Houten deze titel van de Nationale Fietsersbond in 2008, 2018 en 2019. 

Waarom is Houten dé Fietsstad van Nederland?

  • Fietsers hebben in Houten altijd voorrang. Auto’s zijn te gast en er zijn géén verkeerslichten. Je bent snel bij de voorzieningen die liggen aan het brede Fietsnetwerk. Met behulp van QR-codes op lantaarnpalen en je mobiele telefoon, vind je je route.
  • Houten bleef na 2008 investeren in fietsvriendelijkheid. Sinds 2011 kun je je fiets parkeren in een bewaakt innovatief Fietstransferium onder het spoor, met perfecte aansluiting op het OV. Eén roltrap op en je stapt in de trein. Ook bij de uitbreiding van Houten-Zuid koos Houten opnieuw voor een fietsvriendelijke inrichting.  
  • Jong en oud fietsen zich gezond. Kinderen fietsen al vanaf hele jonge leeftijd veilig naar school, het centrum en naar hun (sport)vereniging. Dit bevordert hun vrijheid, zelfstandigheid en zelfvertrouwen. Die veiligheid is ook van belang voor minder mobiele ouderen en mensen met een beperking. Zij kunnen zo langer (blijven) fietsen, regie houden over hun leven en in contact blijven met andere inwoners.