Geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk

U kunt uw geregistreerd partnerschap omzetten in elke gemeente. De omzetting vindt plaats door het tekenen van een omzettingsakte. De akte van omzetting wordt opgenomen in het register van huwelijken. Een huwelijk kan niet worden omgezet in een geregistreerd partnerschap.

  • Een ‘melding van voorgenomen huwelijk’ wordt bij een omzetting niet gedaan.
  • Bij het omzetten van een geregistreerd partnerschap in een huwelijk zijn geen getuigen.
  • Woont u in het buitenland? En heeft u allebei, of een van beiden, niet de Nederlandse nationaliteit? Dan kunt u uw partnerschap bij de gemeente Den Haag omzetten in een huwelijk.
  • U kunt een afschrift krijgen van de omzettingsakte. Niet alle landen accepteren de omzetting van een geregistreerd partnerschap in een huwelijk. Wilt u de omzetting gaan gebruiken in een ander land dan Nederland, informeer dan eerst of dat zonder problemen kan. U kunt hiervoor terecht bij de ambassade van het betreffende land. Mogelijk kunt u gebruik maken van een internationale huwelijksakte als bewijsstuk. Hier staat niet op dat het een omzetting betreft.

De omzetting vindt plaats aan de balie of in de trouwkamer van het gemeentehuis. U kunt ook kiezen voor een ceremonie. Neem dan telefonisch contact met ons op: 030 63 92 611.  De kosten zijn dan gelijk aan een huwelijk.

Afspraak maken

Uw geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk? Hiervoor moet u een afspraak maken, neem telefonisch contact met ons op: 030 63 92 611.

Wat neemt u mee?

  • Van u beiden een geldig identiteitsbewijs.
  • Een geboorteakte als naamswijziging heeft plaatsgevonden.

Wat zijn de kosten?

Locatie Tijdstip Kosten
Balie maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 12.30 uur €17,65
Trouwkamer dinsdag 9.00 uur of 9.30 uur gratis

Kosten Trouw-/partnerschapsboekje

Product Kosten
Trouw-/Partnerschapsboekje (zonder omslag) € 20,10
Met kunststof omslag € 37,20
Met lederen omslag € 54,50