Hulp bij schulden

Naar hoofdpagina Geldzorgen

Door de stijgende prijzen kunnen meer mensen niet goed leven van hun inkomen. Dit kan iedereen overkomen. Goede hulp helpt om sneller uit de zorgen te komen.

Schuldhulpverlening 

U kunt contact opnemen met schuldhulpverlening van Werk en Inkomen Lekstroom (WIL). Ook als u nog geen schulden heeft, maar deze wel dreigen te ontstaan.

Website WIL - Schuldhulpverlening

Aanmelden kan op de volgende manieren:  

Aflostermijn schuldregelingen naar 18 maanden

Misschien heeft u het al gehoord of gelezen? De looptijd van de wettelijke schuldsanering (WSNP) wordt vanaf 1 juli 2023 een stuk korter; van 36 naar 18 maanden. Dit gaat ook gelden voor de aflosperiode in de minnelijke schuldregeling (Msnp). Korter aflossen betekent dat mensen eerder rust krijgen. En minder stress.

Kijk voor meer informatie op: aflostermijn-schuldregelingen-naar-18-maanden (WIL)

Ook voor zelfstandigen met geldproblemen bieden wij de nodige hulp aan. Kijk voor meer informatie op de website van WIL: Informatie voor zelfstandigen - Voor u - WIL (wil-lekstroom.nl)

SchuldHulpMaatje

SchuldHulpMaatje Houten bestaat uit deskundige vrijwilligers. Zij helpen mensen die het financieel moeilijk hebben. Zij helpen met onder andere bij:

  • te lang uitgestelde betalingen  
  • het voorkomen van schulden en  
  • begeleiden bij de administratie
  • budgetcoaching.  

Uw Maatje kan u in contact brengen met een consulent schuldhulpverlening van de WIL(Werk en Inkomen Lekstroom). SchuldHulpMaatje Houten biedt hulp aan iedereen. Het maakt niet uit hoe iemand in de problemen is geraakt.

Contact opnemen:

1