Hulp bij schulden

Naar hoofdpagina Geldzorgen

Heeft u een financiële vraag, geldzorgen, betalingsproblemen of schulden?

Maak een afspraak bij schuldhulpverlening. De hulp is gratis.

Het is soms moeilijk om hulp te vragen, terwijl het iedereen kan overkomen. Schulden verdwijnen niet vanzelf. Ze worden vaak alleen maar groter. Als u op tijd hulp vraagt, voorkomt u meestal dat de schulden echt een groot probleem worden. U hoeft het niet alleen te doen en wij helpen u graag. Langskomen verplicht u tot niets en is gratis. Wacht niet te lang en neem contact met op. Dit kan op drie manieren:

Website WIL - Schuldhulpverlening

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Samen brengen we uw financiële situatie in kaart door een overzicht te maken van uw inkomsten, vaste lasten en schulden. We kijken of u maximaal gebruik maakt van de diverse regelingen waarmee u uw inkomen kunt verhogen. Denk hierbij aan toeslagen of regelingen van de gemeente. Ook kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden om te besparen.

Deurwaarders kunnen beslag leggen op uw inkomen. Soms is het bedrag te hoog. Wij helpen u met de verlaging van het beslag.

Krijgt u veel brieven en e-mails en raakt u hierdoor het overzicht kwijt? Dan is het soms lastig om na te gaan bij wie u precies schulden heeft. Samen met u zoeken we het uit en maken een duidelijk overzicht.

Wij kunnen u helpen met het treffen van betalingsregelingen met uw schuldeisers. We berekenen wat u per maand kunt betalen aan uw schuldeisers. En kunnen helpen bij het schrijven van brieven of e-mails.

Soms is een schuldregeling de enige manier om uw schulden op te lossen. U betaalt dan in 18 maanden (een gedeelte van) uw schulden. Daarna bent u schuldenvrij. Dit is geen makkelijk traject maar u staat er niet alleen voor. Onze ervaren schuldhulpverleners begeleiden u gedurende het gehele traject.

Lukt het u niet om zelf uw financiën bij te houden. Of spelen er andere dingen in uw leven waardoor het niet lukt. Ook dan zoeken wij samen met u naar passende hulp.

Ook voor zelfstandigen met geldproblemen bieden wij de nodige hulp aan. Kijk voor meer informatie op de website van WIL: Informatie voor zelfstandigen - Voor u - WIL (wil-lekstroom.nl)

SchuldHulpMaatje

SchuldHulpMaatje Houten bestaat uit deskundige vrijwilligers. Zij helpen mensen die het financieel moeilijk hebben. Zij helpen met onder andere bij:

  • te lang uitgestelde betalingen  
  • het voorkomen van schulden en  
  • begeleiden bij de administratie
  • budgetcoaching.  

Uw Maatje kan u in contact brengen met een consulent schuldhulpverlening van de WIL(Werk en Inkomen Lekstroom). SchuldHulpMaatje Houten biedt hulp aan iedereen. Het maakt niet uit hoe iemand in de problemen is geraakt.

Contact opnemen: