Geboorte aangifte

Aangifte van geboorte doet u binnen 3 dagen na de geboortedag. Is de laatste dag een zaterdag, zondag of feestdag? Dan mag u het ook de eerstvolgende werkdag doen. U kunt alleen aangifte doen als uw kindje in Houten is geboren.

  • U kunt de geboorteaangifte digitaal doen via de knop hieronder. U heeft hiervoor nodig:
    • Geboorte- of bevallingsverslag van verloskundige of arts.
    • Erkenningsakte (indien van toepassing).
    • Akte van naamskeuze (indien van toepassing).
  • Als u of uw partner de geboorte aangifte niet kan doen, mag iemand anders die bij de bevalling was dit persoonlijk aan de balie doen. Maak een online afspraak.
  • Wilt u uw pasgeboren kind in uw trouw- of partnerschapsboekje laten bijschrijven? Dat kan zonder ambtenaar. Het boekje heeft geen officiële status, maar is ceremonieel. U kunt er niets officieels mee bewijzen.
Inloggen met DigiD Aangifte doen van geboorte

Product Kosten
Afschrift geboorteakte € 16,60

Kind geboren met een niet-Nederlandse nationaliteit

Is uw kind  in Nederland geboren en heeft nog geen verblijfsvergunning. U hebt zelf een andere nationaliteit dan de Nederlandse. Lees op de website van de IND meer over de aanvraag van een verblijfsvergunning

Geboorteaangifte na overlijden

Is het kindje kort na de geboorte overleden maar vóór de geboorteaangifte? Dan doet u aangifte van geboorte én overlijden. Beide doet u in de gemeente waar het is gebeurd. Het kan dus zijn dat u in 2 gemeentes aangifte moet doen. Meestal doet de uitvaartverzorger dan de aangiftes.