Zonnevelden

De gemeenteraad heeft op 8 juli 2021 nieuw beleid over zonnevelden vastgesteld. Daardoor is het mogelijk nog 55 hectare zonnevelden aan te leggen. Met het nieuwe beleidskader kan de gemeente meer sturen op de kwaliteit van zonnevelden. Het nieuwe beleidskader kunt u hier downloaden.

Download beleidskader zonnevelden (pdf, 1.62 MB)

In Gemeente Houten liggen nu drie zonnevelden. Deze zijn vergund onder het oude beleid uit 2017. De gemeente gaat vanaf nu een plan voor een zonneveld beoordelen op verschillende onderdelen. We gaan bijvoorbeeld bekijken op welke manier de mensen uit de buurt mee hebben kunnen denken over het plan. Ook bepalen we of het zonneveld goed past in de omgeving en de natuur.

Indienen nieuwe plannen

Indienen van een plan voor een zonneveld groter dan 1 hectare kan  tot en met 1 november 2021. Vanaf 1 november 2021, als de plannen binnen zijn, beoordeelt de gemeente alle plannen in één keer. 

Wanneer uw plan beoordeeld is dan krijgt u hierover bericht. Naar verwachting zal dit in december 2021 zijn. De beste plannen mogen een vergunning aanvragen. Er is ruimte voor 55 hectare zonnevelden. Meer over deze procedure en het beoordelen van de plannen leest u in het beleidskader.

Weten waar er mogelijkheden zijn voor zonnevelden? Bekijk dan de kansenkaart

Indienen plan zonnevelden Bekijk de kansenkaart-zonnevelden