Hoe nu verder met het Burgerberaad?

Het Burgerberaad is op 5 maart 2024 afgerond.

Fase 2: Samen de adviezen uitwerken

Drie zaterdagen hebben 100 inwoners van Houten gesproken over hoe we gemeente Houten energieneutraal kunnen maken. In de tweede fase hebben 25 deelnemers van het burgerberaad en medewerkers van de gemeente samen de adviezen nog eens goed bekeken. Ze hebben van de adviezen een plan gemaakt. Dat plan heet Routekaart Energieneutraal 2040. 

Fase 3: Routekaart Energieneutraal 2040

Op 5 maart 2024 is de gehele Burgerberaad nog een laatste keer bij elkaar gekomen. Zij hebben gestemd over de uitgewerkte adviezen van de 25 deelnemers die in de Routekaart Energieneutraal 2040 staan. Het Burgerberaad heeft op 5 maart de Routekaart met uitgewerkte adviezen aan Wethouder Paul van Ruitenbeek overhandigd.

De wethouder heeft de Routekaart daarna aangeboden aan de gemeenteraad. De gemeenteraad neemt naar verwachting in mei/juni 2024 een definitief besluit over de adviezen. Je kunt als inwoner gewoon bij deze raadsvergadering zijn en eventueel inspreken.

Energieplan 2040

Routekaart Energieneutraal 2040 gaat de gemeente gebruiken om een nieuw energieplan te maken. Daarin staan de acties en regels waarmee gemeente Houten in 2040 energieneutraal is.