Burgerberaad Energie 2040

Inwoners krijgen de kans om direct invloed uit te oefenen hoe de gemeente Houten in 2040 energieneutraal wordt. Dit betekent dat er net zoveel (duurzame) energie wordt opgewekt als dat er wordt gebruikt in heel de gemeente Houten.

Lees over ons doel!

Doet u mee aan het burgerberaad?

Lees hier praktische informatie wanneer u deelneemt. Ook kunt u filmpjes bekijken over het verloop van de 1e dag. 

Lees over informatie over uw deelname

Kennis en informatie

Niet iedereen beschikt over dezelfde kennis en informatie. Om u een handje te helpen vindt u hieronder meer informatie over de thema’s Opwekking van Energie, Besparing en Aardgasvrij. We delen wetenschappelijke informatie, maar laten ook de dicussie zien die daar soms over bestaat. We verwijzen naar betrouwbare en actuele pagina’s. De gemeente heeft geen belang in de genoemde websites. Ook is de gemeente niet verantwoordelijk voor de inhoud. Mocht u tips hebben voor verwijzingen naar andere websites dan horen we dit graag via duurzaam@houten.nl

Achtergrondinfo en data

Graag willen wij u een overzicht geven van cijfers om zo een beter beeld geven van de opgave die nog voor ons ligt om te komen tot een energieneutraal Houten 2040.

Lees hier meer achtergrondinformatie

Lokaal eigendom

Door middel van lokaal eigendom kunnen inwoners en ondernemers samen (of soms helemaal) eigenaar zijn van een project. Hierdoor kunnen ze meebeslissen over het project en over een deel of alle opbrengsten.

Lees hier meer over lokaal eigendom

Verminderen energieverbruik

Energie besparen is makkelijk en bespaart je veel geld op je energierekening. En het is ook nog eens goed voor het milieu.

Lees hier hoe u kunt besparen