Vestigen in Houten

Houten scoort landelijk erg goed als aantrekkelijke gemeente om te wonen en te werken. Houten is een relatief jonge gemeente met een hoog opgeleide bevolking. De gemeente is in korte tijd uitgegroeid tot bijna 50.000 inwoners, en beschikt over een diversiteit aan sportieve, recreatieve, sociale en culturele voorzieningen.

De drie centra van Houten, de kantoor– en bedrijventerreinen, evenals de vele andere voorzieningen zijn goed te bereiken dankzij de unieke structuur van autowegen en fietspaden.

Binnen de gemeente Houten worden gronden als bedrijfslocatie aangeboden.

Informatie over de uitgifte van grond

De winkels en horecagelegenheden in Houten zijn voornamelijk geconcentreerd in drie winkelgebieden: in winkelcentrum Het Rond, in het Oude Dorp en in Castellum.

Wilt u meer weten over het aanvragen van een horecavergunning of een andere vergunning, dan kunt u terecht bij het onderwerp 'vergunningen aanvragen'. Wilt u meer weten over het aanvragen van een standplaats of een marktplaats, kijk dan eens onder 'een markt- of standplaats verkrijgen'.

Het Rond

Het vastgoedmanagement van de winkels en de horecagelegenheden winkelcentrum Het Rond wordt namens eigenares, Altera Vastgoed N.V., verzorgd door Sweco Vastgoedmanagement.

U kunt Sweco Vastgoedmanagement bereiken via vgm.winkels@sweco.nl of telefonisch via 088 336 36 36.

Het Oude Dorp

De winkel- en horecapanden in het Oude Dorp zijn in het bezit van diverse eigenaren. De meeste panden worden verhuurd of verkocht via een bedrijfsmakelaar. U kunt dus het best een bedrijfsmakelaar inschakelen als u in het Oude Dorp (of elders in Houten) een winkel- of horecapand zoekt. Download het overzicht bedrijfsmakelaars (pdf, 42 KB) in de regio Houten.

Castellum

Castellum is sinds 2011 het wijkwinkelcentrum voor Houten-Zuid. U vindt er voornamelijk dagelijks voorzienende winkels, zoals: verswinkels, supermarkten, een drogist, bloemen/planten, boeken/tijdschriften, speelgoed en fietsen. Ook zijn er horecabedrijven te vinden, zoals restaurants, een kwalitaria en een pizzeria.

Winkel- en horecavastgoed in Castellum wordt verhuurd door ASR. U kunt contact opnemen met het verhuurteam als u wilt weten of er nog winkel- of horecaruimte beschikbaar is.

De gemeente Houten verkoopt of verhuurt geen winkel- of bedrijfspanden. Ook beschikken wij niet altijd over de meest actuele gegevens over gebouwen die te huur of te koop staan. Voor deze informatie kunt u bij een bedrijfsmakelaar terecht. Deze specialist is het best in staat voor u een bestaand bedrijfspand te vinden. Ook het internet biedt ruime en actuele informatie.

Voor kleine bedrijven zijn vaak geen solitaire panden beschikbaar. U kunt wel  terecht in bedrijfs- en kantoorverzamelgebouwen. Bedrijfsverzamelgebouwen vindt u onder meer op:

Bedrijventerrein Doornkade, Postma makelaars, 030 - 60 46 545 
Bedrijventerrein De Schaft, Statement Real Estate, 030 - 26 70 602
Bedrijventerrein De Meerpaal, Postma makelaars, 030 - 60 46 545
Kleine kantoorruimtes zijn onder andere te vinden op de Standerdmolen 8, Ans de Wijn bedrijfshuisvesting, 030 - 23 22 303

Als u een pand op het oog heeft, kunt u bij de gemeente nagaan of het pand de juiste bestemming heeft. In het bestemmingsplan is vastgelegd welke bedrijfsactiviteiten in het pand zijn toegestaan. 

Als u een bedrijf aan huis wilt vestigen moet u dit in de meeste gevallen aanvragen bij de gemeente.

In de Notitie beroep en bedrijf aan huis (pdf, 321 KB) leest u hier meer over. Voor vragen kunt u contact opnemen met een medewerker van het cluster "Vergunningverlening" via 030-6392 611

Bedrijventerreinen en kantoorlocaties

In Houten zijn 4 bedrijventerreinen met elk hun eigen karakter.  Houten staat bij ondernemers bekend om z'n service op maat en het kwalitatief hoogstaande onderslandschap. Kantorenlocaties en bedrijventerreinen stralen dat uit.

Lees hier meer over de locaties