Evenementenkalender

Elk jaar stelt de burgemeester de evenementenkalender vast. Op deze kalender staan de meeste evenementen die in dat jaar staan gepland. De kalender is handig voor de mensen die evenementen organiseren en de politie en de brandweer. Ook is het fijn voor de mensen die in Houten wonen. Zo weet iedereen op tijd wanneer er wat gaat gebeuren.

Voordat de burgemeester de kalender vaststelt, wordt er een concept van de evenementenkalender gemaakt. Op de conceptkalender staan de evenementen die vóór 1 december zijn aangemeld voor het volgende jaar.

De evenementenkalender wordt maar één keer per jaar vastgesteld. Een vermelding op de kalender is geen garantie voor een vergunning. Bij de definitieve vergunningaanvraag wordt pas beoordeelt of de evenementenvergunning ook daadwerkelijk wordt verleend. Daardoor kan het soms gebeuren dat een evenement niet doorgaat of op een andere dag wordt gepland. Het kan ook voorkomen dat er een evenement plaatsvindt die niet op de kalender staat.

De kalender is niet bedoeld als publicatie voor de evenementen. De organisaties die de evenementen regelen zorgen zelf voor reclame. Als u vragen heeft over een evenement, kunt u die dus het beste aan de organisatie stellen.

Benieuwd wat er allemaal op de evenementenkalender staat?

Bekijk hier de Evenementenkalender 2024 (pdf, 211 KB)