Trouwambtenaar kiezen

 • Een trouwambtenaar sluit uw huwelijk of registreert uw partnerschap. In Houten zijn 6 trouwambtenaren in dienst. U kunt de trouwambtenaar van uw voorkeur doorgeven. We kunnen helaas niet garanderen dat hij of zij beschikbaar is.
 • Heeft u gekozen voor een uitgebreide ceremonie met toespraak? Dan neemt de trouwambtenaar 3 tot 4 weken van tevoren contact met u op.
 • U kunt ook een eigen trouwambtenaar kiezen.

Leon van Zijl

Leon van Zijl

‘Met veel enthousiasme stel ik me voor: Léon van Zijl (1946). Sinds 2001 mag ik samen met het (echt)paar -voor één van de mooiste dagen in hun leven- zoeken naar een bijzondere benadering van een ‘formele’ ceremonie. Om te zorgen dat -rekening houdend met wensen- deze dag ook echt ‘buitengewoon’ wordt. Persoonlijk, met oog voor detail en vooral ontspannen.’

Marlène van Vijfeijken

Marlène van Vijfeijken

Ieder bruidspaar heeft zijn eigen verhaal. Om dat verhaal te horen, kom ik graag bij jullie op bezoek. We bespreken jullie wensen en ik luister naar jullie verhaal. Dan ga ik aan de slag om het officiële gedeelte zo persoonlijk en ontspannen mogelijk te maken.

Naast trouwambtenaar werk ik als bedrijfsjournalist en freelance tekstschrijver.

Anna Niessen

Anna Niessen

Mijn naam is Anna Niessen, ik trouw met véél plezier hetero- en homo-stellen. Verder geef ik pianoles aan personen van 8-80.

Ambtenaar van de Burgerlijke Stand is een bijzondere functie, je speelt een aardige en belangrijke rol op de dag die voor mensen onvergetelijk kan zijn.
Het moet een feestelijke, misschien wel emotionele, maar in ieder geval een mooie dag worden.

Ik zie uit naar een gesprek met jullie, waarin ik jullie een beetje leer kennen. Ik verneem graag jullie wensen, waar ik me aan aanpas, want JULLIE vervullen de hoofdrol.

Trouwen is immers meer dan alleen die handtekening. Succes alvast met de voorbereiding, ik wens jullie een fijne tijd toe.

Rick Geeraths

Rick Geeraths

Mijn naam is Rick Geeraths. Ik ben weliswaar pas BABS, maar misschien mede daardoor erg enthousiast. Voordat ik BABS werd, was ik 40 jaar actief als politieambtenaar, wat mij ontzettend veel levenservaring opleverde. De laatste jaren was ik docent aan de politieacademie.

Samen met het bruidspaar zorgen voor een onvergetelijke ceremonie, dat is waar ik naar streef. Alle aanwezigen actief betrekken bij de ceremonie draagt daar zeker aan bij. Uiteraard alles in overleg met jullie. De dag gaat leuk en ontspannen beginnen, dat weet ik zeker!

Dennis van der Steen

Dennis van der Steen

Trouwen én registreren voor een partnerschap zijn bijzondere gebeurtenissen en daar hoort een mooie ceremonie bij. Ik doe alles wat er binnen mijn mogelijkheden ligt om daarvoor te zorgen en houd daarbij uiteraard rekening met jullie wensen. Met veel enthousiasme en humor en in een ontspannen sfeer.

Het uiteindelijke doel? Jullie een onvergetelijk moment bezorgen waar je met veel plezier op terug kan kijken. Spreken én luisteren heb ik (zelf ook getrouwd én vader van 2 kinderen) geleerd tijdens mijn communicatie-opleiding en –functies én gevolgde trainingen.

Heeft u liever een benoemd, beëdigd en actief buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand uit een andere gemeente? Dan is dat mogelijk.

Dit kunt u doen nadat u een melding voorgenomen huwelijk heeft gedaan en u bij ons uw trouwdag en trouwlocatie definitief hebt afgesproken.

Let op! De aanvraag  kunt u digitaal doen en moet u minimaal 6 weken vóór de huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie.

Aanvraag eenmalige benoeming BABS

Wat hebben wij nodig?

 • Uw digitale aanvraag
 • Kopie geldig identiteitsbewijs van de te benoemen ambtenaar (maak een veilige kopie met de kopieID app)
 • Kopie van de beëdiging van de rechtbank van de te benoemen ambtenaar
 • Kopie van het geldig benoemingsbesluit van de gemeente waar de te benoemen ambtenaar werkzaam is
 • Verklaring waaruit blijkt dat de te benoemen ambtenaar actief is als trouwambtenaar en op reguliere basis huwelijken voltrekt/partnerschappen registreert

Toelichting

 • De ambtenaar is zelf verantwoordelijk voor het ophalen en terugbrengen van de huwelijksakte
 • De ambtenaar is verantwoordelijk voor het verloop van de ceremonie en correcte afhandeling van de documenten
 • De ambtenaar krijgt van de gemeente Houten geen vergoeding voor het voltrekken van het huwelijk, het registreren van het partnerschap c.q. de omzetting van partnerschapsregistratie naar huwelijk
 • Bekijk hier de kosten voor het benoemen van de buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand.