Duurzaam vervoer

In ons dagelijks vervoer verbruiken we veel energie. De gemeente stimuleert dat we ‘schoner’ gaan rijden: meer fiets, minder auto, bijvoorbeeld.

Ook willen we het makkelijker maken voor inwoners om te kiezen voor elektrisch rijden, door de mogelijkheden voor het opladen te vergroten.

Elektrische auto’s zijn schoon, stil en dragen bij aan onze ambities voor een energie- en klimaatneutraal Houten. Om elektrisch te kunnen rijden zijn voldoende en goed werkende laadpalen noodzakelijk.

Hier vindt u meer informatie over waar nu laadpalen staan en hoe u een laadpaal kunt aanvragen.

We investeren in goede fietspaden, in het duidelijk aangeven van fietsroutes, in het voorrang geven aan fietsers, in een autoluw centrum en in veilige fietsstallingen. 

Lees meer over veilig en fijn fietsen.

Bij autodelen bezit u niet in uw eentje een auto, maar hebt u op ieder gewenst moment toegang tot verschillende auto’s. Een auto delen heeft veel voordelen.

  • Het is goedkoper 
  • U hoeft nooit meer te zoeken naar een parkeerplek.
  • Er komt meer plek op straat doordat er minder auto’s zijn.
  • Die ruimte kan gebruikt worden om te spelen, wandelen of voor bijvoorbeeld groen.

Momenteel staan in Houten auto’s van de volgende aanbieders:

Meer informatie over mogelijkheden en kosten kunt u lezen op ritjeweg.nl.

Houten heeft een perfecte treinverbinding. 4 tot 6 keer per uur kunt u via Houten en Houten Castellum in 10 minuten in Utrecht zijn. Meer informatie over vertrektijden van trein en bus vindt u bij OV9292.nl