Een idee aanpakken

Stap 1 - Verzamel mensen om je heen

Samen bereikt je meer en krijgt het idee een grotere kans van slagen.

Stap 2 - Werk samen het idee uit

Wat hebben jullie nodig om jullie idee te laten slagen? Wat moet nog geregeld worden en wat hebben jullie zelf allemaal al tot jullie beschikking?

Voor initiatieven in de openbare ruimte, zoals samen de buurt opfleuren, een stukje onderhoud zelf doen of het plaatsen van een buurtbankje, denken de wijkcoƶrdinatoren van de gemeente graag met je mee. Lees er hier meer over.

Voor maatschappelijke initiatieven helpen de opbouwwerkers van Van Houten&co je graag bij het verder uitwerken van je idee. Of neem contact op met Houten Samen en we kijken met je mee wat er nodig is om je idee uit te kunnen voeren: samen@houten.nl.

Benodigdheden:

  • Helpende handen: Het werkt het beste om mensen persoonlijk te vragen en te betrekken bij jullie idee. Als jullie nog meer mensen nodig hebben voor de organisatie en deze niet in jullie netwerk kunnen vinden, kunnen jullie een oproep plaatsen in de vacaturebank van de vrijwilligerscentrale Houten.
  • Bereik: Denk na over hoe jullie mensen op de hoogte gaan stellen van het idee. Jullie kunnen bijvoorbeeld een promotieplan opstellen, flyers door de bus doen, of een oproep plaatsen op sociale media.
  • Materialen: kunnen jullie materialen lenen of moeten ze gehuurd worden? 
  • Locatie: Wat voor een locatie is het meest geschikt voor jullie idee? Kan het misschien in een ontmoetingscentrum, bij een sportclub of wordt het op het grasveld in de straat?
  • Vergunning: zijn er vergunningen of ontheffingen nodig voor de activiteit? Op de pagina 'Evenement organiseren' op onze website vinden jullie de meest voorkomende vergunningen en ontheffingen bij evenementen en festiviteiten.

Stap 3 - Geld nodig voor je idee?

Jullie kunnen de deelnemers of bezoekers van het initiatief een bijdrage laten betalen, maar er kan ook geld aangevraagd worden bij diverse fondsen. Gemeente Houten kan jullie initiatief financieel ondersteunen met het Inwonersfonds (voorheen Ons Fonds).

Aanvraag inwonersfonds

Stap 4 - Uitvoering van je plan

Tijd voor actie! Als jullie duidelijk hebben wat er nodig is om het initiatief tot uitvoering te brengen, kunnen jullie samen alles gaan regelen.

Stap 5 - Geniet van je initiatief!

Yes! Jullie hebben alles rond voor jullie initiatief. Dan is het nu tijd om het allemaal uit te voeren en het initiatief waar te maken. Geniet ervan!

Stap 6 - Deel je succes!

Samen hebben jullie het initiatief tot uitvoering gebracht! Vier de successen en ga samen kijken of jullie het initiatief nog een keer plaats kunnen laten vinden. Deel een leuke foto met Houten Samen via mail of op onze socials.